я вот все-таки никак не пойму... то ли это врачи слишком уж инициативные, то ли они не очень хорошо Постановление КМУ читали. Да, анализы входят в перечень платных услуг, но не в случае, когда есть направление от врача
13. Лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікарів.
и нигде нет ни слова о том, что беременных наблюдать теперь надо за деньги!!!

а платный прием у врача
8. Медичні огляди:
для отримання виїзної візи (крім службових відряджень державних службовців та при виїзді на лікування за наявності відповідних медичних документів);
попередні профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу та для отримання посвідчення водія транспортних засобів (крім випадків, коли медичні огляди проводяться за направленнями органів державної служби зайнятості), медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, а також відповідні періодичні профілактичні медичні огляди. ( Абзац третій пункту 8 в редакції Постанови КМ N 862 ( 862-2005-п ) від 02.09.2005 )
и в проекте распоряжения написано
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25.12.96 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами та доповненнями), від 17.09.96 № 1138 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров'я та вищих медичних закладах освіти" (із змінами і доповненнями)
так что по идее ничего и не должно было измениться, кроме стоимости услуг, которые и предоставлялись платно...
или я все же чего-то не понимаю