Сьогодні прийняли в садочок мою меншу дитину
Процедура була така:
- зателефонувала завідуюча про те, що за чергою ви потрапляєте в садочок і, якщо ви хочете йти саме в їх садочок, то вам треба прийти і написати заяву. Завідуюча начебто телефонує спочатку першому в черзі, потім другому і запрошує приходити.
- ви приходите і приносите з собою копію свідоцтва про народження.
- завідуюча перевіряє вашу електронну реєстрацію (по прізвищу і номеру свідоцтва) і дивиться ще раз по системі чи потрапляєте ви в набір.
- ви пишете заяву, а тим часом завідуюча проводить зарахування в цій системі (клік "прийняти" і усе).
- після зарахування в системі вас автоматично знімають з черги в інших садочках і там звільняються місця для когось іще.
- вже після зарахування мене дуже ввічливо спитали чи маю я "бажання і можливість" допомогти садочку і, якщо маю, то можна оплатити цей рахунок (щось для кухні садочка) на сумму 400-500 грн. У мене бажання і можливість були, але якби не було, то можна було б спокійно відмовитись - дитина вже зарахована і ніхто ні на кого не тисне.
- далі можна приходити з 15 серпня разом з медичними документами і взагалі велкам.
Висновок: швидко і зручно в тому випадку, якщо ви в першій лінії черги (скажемо, місць 16, а ви 12). Якщо ви, наприклад, 20, то треба чекати куди підуть ваші "попередники", все це відстежувати, і взагалі, здається, тут є поле для маніпуляцій. Де ви живете вже нікого не цікавить, але пріорітет мають діти, чиї старші брати або сестри в цьому ж садочку.