Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор

кроме сосудосуживающих

Є ще всі ті ж самі сосудозвужуючі, але перорально, а не місцево. Вони ефективніші на більш довгий час.
myshka_sasha
а їх можна використовувати після місцевих ліків? якщо в анотації до того ж віброцилу написано, що довше 5 днів не можна, та дозування не перевищувати, щоб уникнути звикання. В мене воно вже мабуть почалось. 10 хвилин віброцил діє, після чого я фізично відчуваю, що всередині носа наче повітряна кулька починає розпирати и заважає диханню. Не виділення з носа, а саме наче звуження носових ходів, навіть повітря проходить зі свистом
У нас повторно началось грущу , пару дней без соплей и опять по кругу, неделю в сад походили..... сегодня чихает, нос трет - при этом промываю постоянно.... что делать... боюсь чтоб не перешло в хронический.
ла-ла-ла писал(а):

В мене воно вже мабуть почалось. 10 хвилин віброцил діє, після чого я фізично відчуваю, що всередині носа наче повітряна кулька починає розпирати и заважає диханню

Скоріше не почалось. Для віброцилу ризик звикання невеликий. Просто віброцил сам по собі дуже-дуже м'який і недовго діє, гарно для немовлят, але дорослих інколи не бере. Якщо важко спробуйте на ніч отривін, має бути краще.

ла-ла-ла писал(а):

а їх можна використовувати після місцевих ліків?

дорослим ще пару днів можна.
myshka_sasha
раніше він мені завжди допомагав, і надовго. у нас вдома інших крапель просто не буває: і дитині, і чоловіку, и мені - однаково усім віброцил. Вчора я вже "психанула" і заливала не тричі на день, а десь 5-6 разів, и зовсім не по 2-3 краплі. Бо інакше можна и не капати навіть - марно.
ла-ла-ла писал(а):

раніше він мені завжди допомагав, і надовго.

Він гарно бореться з нежитю, але саме набряк усуває так собі. Серйозно, спробуйте щось трошки міцніше, коли вже така ситуація.
myshka_sasha
буду вдячна, якщо щось порекомендуєте - що саме міцніше за віброцил? вдома знайшла ще Полідекса (чоловіку якось ЛОР назначав)
У нас сопли сразу желтые, это нормально? Или это из за того что прошлый раз не долечили???? Что делать кроме того что промываю нос?
Продолжаем тему здесь

Начало обсуждения
http://ovulation.org.ua/forum/topic4613.html

Последний раз редактировалось: Luchistaya (15.04.2014 12:26), всего редактировалось 1 раз
ла-ла-ла

Отривін купіть собі (дорослий з синьою кришкою). Це наступне по ефективності і безпечності.
myshka_sasha
Привет! Такой у меня вопрос - если в бакпосеве из носа ничего нет, то это хорошо? В результате написано, что рост отсутствует. Мы его сдавали через неделю после операции (аденотомия, тимпанопункция и шунтирование барабанных перепонок), т.к изо рта и носа был очень специфический резкий запах. Запах прошел через пару дней после сдачи анализа, на фоне препарата Полидекс с фенилэфрином. Сейчас запаха нет и нос чистый.
myshka_sasha
привіт) у нас нежить по 2 тиждні, часто с кашлем, вже сил немає. Рівно 10 днів була начебто здорова, і ось учора знову потекло. Вночі ніч не дихає, закладений. Користуємось НАЗОЛ кідс, на деякий час допомогає. Що замість нього можна брати? Можливо, щось краще є?
Промиваю фізрозчином і лікуємо Еуфорбіум Композитум (хоча, по суті, один фіг із Делуфеном, а другий був ефективнішим).
Маємо інгалятор небулайзер, може є сенс робити інгаляціїї? Якщо так, то з чим?
Дякую букетик
Jasenka писал(а):

Такой у меня вопрос - если в бакпосеве из носа ничего нет, то это хорошо?

Все вірно очень счастлива здоровий ніс

Kotta писал(а):

Що замість нього можна брати?

myshka_sasha писал(а):

Отривін купіть собі (дорослий з синьою кришкою). Це наступне по ефективності і безпечності.

Тільки вам з рожевою кришечкою. Загалом і вцілому для випадків, коли фенілефріну недостатньо наступним є ксилометазолін. З відомих препаратів це Отривін і декілька майже не присутніх в аптеках назв: Тизин Ксило, Риностоп, Ксилен. Це вже препарати середньої тривалості (біля 8 годин), в той час як фенілефрін діє максимум години 4. Також краплі на основі ксилометазоліну мають бути присутні в вашій аптечці невідкладної допомоги (якщо таке існує). Тоді вонизастосовуються у випадках рвоти при високій ТТ, при безупинному кашлі, проблемах з диханням, болі у вухах, високій ТТ і деяких інших більш специфічних проблемах (наприклад, монетка в носі). І оскільки саме в цих випадках кращим вважається ксилометазолін, то його взагалі слад тримати в аптечці. Слід також пам'ятати, що ксилометазолін все ж застосовується у вищеописаних випадках, або у випадках, коли фенілефрін допомагає погано, тобто його не треба лити у звичайних випадках.
Для деяких випадків закладеного носа добре діють деконгестанти трошки іншої направленості як в ліках по типу ринофлуимуцила (там місцевий муколітик, що розчиняє зелені соплі + деконгестант туаміногептан). Оцей туаміногептан діє саме на набряк.

Kotta писал(а):

Маємо інгалятор небулайзер, може є сенс робити інгаляціїї? Якщо так, то з чим?

Я не роблю. А на ніч взагалі не можна.
myshka_sasha
переписала, завтра йду до аптеки. Уточнюю - знайти Тизин Ксило, Риностоп, Ксилен, діють біля 8 годин. Не викликають звикання?

myshka_sasha писал(а):

Я не роблю. А на ніч взагалі не можна.

чому?
нежить супроводжується кашлем - для кашлю теж не робити інгаляції?
myshka_sasha писал(а):

Все вірно очень счастлива здоровий ніс

Мені вже так важко в так повірити)) Дякую! Якщо завтра ЛОР скаже, що все ще й виглядає чудово, може ми зможемо перестати боятися людей?)))
Kotta писал(а):

Уточнюю - знайти Тизин Ксило, Риностоп, Ксилен, діють біля 8 годин.

Це ви не знайдете, Отривін купуйте буде в будь-якій, оце і буде воно саме.

Kotta писал(а):

Не викликають звикання?

Будь-який препарат цього напралення при тривалому застосуванні викликає звикання. І Назол, і Отривін - усі. Деякі більше, деякі менше.

Kotta писал(а):

чому?

Ну на ніч не можна через ризики обструкцій і отитів. Тобто це треба робити вдень, коли є можливість весь розбухший слиз відкашляти, висморкати.
Небулайзер я не тримаю, так як це все ж таки в першу чергу спосіб введення серйозних ліків, а це не має відношення до легких ОРВІ. Маю багато знайомих, що накачують собі небулайзером бронхи муколітиками при кожних соплях, а потім дивуються звідки цей черговий обструкційний бронхіт.
Інгаляції (те, що впливає як раз на верхні дихальні шляхи, в той час як небулайзер - це вже нижні) мають бути корисні вдень всілякими Борожомі і т.п.. Я не роблю, бо у мене є дитина, що їх не любить, крім того якщо створення правильних умов для ОРВІ є обов'язковим, то інгаляції така собі факультативна штука. Якщо у вас холодно і волого (як у всіх, хто без батарей зараз, бррр), то вам інгаляції непотрібні, бо все і так буде само розріджуватись. Тобто робити інгаляції не принципово для одужання і поки я займаюсь тим, що таки принципово, то на інгаляції не вистачає мого часу чет засмущалась я Але при правильному підході вдень можна і поробити, якщо є чим і як.

добавлено спустя 5 минут:

Jasenka писал(а):

Якщо завтра ЛОР скаже, що все ще й виглядає чудово, може ми зможемо перестати боятися людей?)))

Моє велике ІМХО, що відразу після аденотомії треба деякий час вберігати дитину від потенційних ОРВІ у зв'язку з послабленням імунітету - довелось відрізати по суті кусочок імунної системи, тож їй треба дати час на відновлення і перерозподіл.
Особисто я б пару тижнів не ходила в садочок, в секції та ін. Це при тому, що я не фанат тримання дитини вдома взагалі.
А потім все має бути добре очень счастлива
myshka_sasha писал(а):

Моє велике ІМХО, що відразу після аденотомії треба деякий час вберігати дитину від потенційних ОРВІ у зв'язку з послабленням імунітету - довелось відрізати по суті кусочок імунної системи, тож їй треба дати час на відновлення і перерозподіл.
Особисто я б пару тижнів не ходила в садочок, в секції та ін. Це при тому, що я не фанат тримання дитини вдома взагалі.
А потім все має бути добре

Ну так у нас вже 2 тижні минули. Ми, як могли, захищали Варвару від всіляких ОРВІ. Просто тепер стоїть питання берегти її далі або починати нормальне життя. Про садочок ми взагалі зараз не думаємо, у нас на голосових зв`язках побачили новоутворення і поки ми не з`ясуємо, що саме це за новоутворення, в садочок не підем. Бо різні новоутворення ведуть себе по різному. Лікар, що нас оперував, сказав, що це папілломи, і що вони ростуть швидше через часті ОРВІ. Але наш ЛОР був майже роззлючений цим діагнозом, і сказав, що в жодному разі папіллом там бути не може. Зараз шукаємо ендоскопіста, щоб подивитись і зробити фото цих штук.
Поки що ми плануєм гімнастику і заняття. А садочок - це вже як недосяжна мрія))
Jasenka писал(а):

Ну так у нас вже 2 тижні минули.

Jasenka писал(а):

Просто тепер стоїть питання берегти її далі або починати нормальне життя.

А, ну тоді звісно починайте нормальне життя очень счастлива
myshka_sasha
дякую. чоловік не став чекати ранку, и ще звечора купив мені ксимелін. Йому в аптеці порадили саме від набряку. Препарат цікавий, вперше бачу, щоб дозволялося застосування від 18 років. А так набряк знімає і надовго. На всю ніч вистачає.
Девочки, не могу двое суток нос "разблокировать", ребенку 3,5 года, никогда такого не было, промываю "хьюмером", капаю отривином детским, ночью "тяжелая артиллерия" по разу пшикнуть могу взрослой пшикалкой, зато спит и дышит нормально.... а это прям капец какой то, вчера даже подышали паром, никогда еще не делали никакие ингаляции, подышала пару часов и снова засопела. Что еще можно предпринять? Мне кажется что у нас именно из-за насморка болячка затянулась я тут не причем
ла-ла-ла писал(а):

дякую. чоловік не став чекати ранку, и ще звечора купив мені ксимелін.

Чоловіку - респект, бо Ксимелін, це і є краплі на основі ксилометазоліну як і Отривін і все вищезазначене. Попередження щодо 18 років скоріше за все пов'язано із дорослім дозуванням, бо такі краплі існують і в дитячих варінтах. Якщо раптом вам знадобиться капнути дитині щось таке, то його може буде просто розвести в 2 рази (у вас 0,1%, дитині треба 0,05%). Є там ще варіант Ксимелін Екстра, оце вже точно з 18 років, бо окрім ксилометазоліну там ще є іпратропія бромід і воно вже не іграшки.
myshka_sasha
Добрий день, хочу поради.
В нас був у пятницю, суботу насморк, у неділю вже не було. Понеділок, вівторок пішли у садочок до обіду. У нас лізе останній з пятірок зуб, з боку уже проліз, а серединка уже просвічується крізь ясна, але ще не вилізла.
Вчора вечором малий почав плакати, що болить вушко. закапали борний спирт з лідокаїном, (що було дома) вночі піднялась температура да 39,5. Зранку температура 36,8. Пішли до лора, почистили вуха, вона подивилась- сказала нема отиту. Здали ЗАК - лейкоцити 12, палички -18. Деколи покашлює.
От і думаю чи треба нам антибіотик, чи це реакція на високу температуру?
що порадите, буду вдячна.
myshka_sasha писал(а):

Чоловіку - респект, бо Ксимелін, це і є краплі на основі ксилометазоліну як і Отривін і все вищезазначене. Попередження щодо 18 років скоріше за все пов'язано із дорослім дозуванням, бо такі краплі існують і в дитячих варінтах. Якщо раптом вам знадобиться капнути дитині щось таке, то його може буде просто розвести в 2 рази (у вас 0,1%, дитині треба 0,05%). Є там ще варіант Ксимелін Екстра, оце вже точно з 18 років, бо окрім ксилометазоліну там ще є іпратропія бромід і воно вже не іграшки.

от тільки зараз побачила там те "екстра". стала роздивлятись флакон, в мене спрей. воно було під наліпкою зі штрихкодом. Відчувається, щ ці ліки сильні, в мене навіть голова починає якось дивно себе вести - але це мабуть така розплата, щоб дихати вільно.
olgamo79 писал(а):

Здали ЗАК - лейкоцити 12, палички -18

Якщо не складно, напишіть всі показники. Якщо зараз дитина нормально себе почуває, то схоже, що це була реакція на вуха. 12 лейкоцитів - по суті не страшно, 10-11 можна точно мати в цьому віці. Треба подивитись весь аналіз. Біжати за АБ з 12 лейкоцитами поки що рано, я би почекала пару днів при нормальному самопочутті дитини.

добавлено спустя 1 минуту:

Fitulka писал(а):

Что еще можно предпринять?

Соплі зелені чи прозорі?
Ввечері чоловік забере і напишу.
olgamo79 писал(а):

Ввечері чоловік забере і напишу.

А як дитина взагалі зараз?
Зранку він взагалі не виглядав на хворого. А зараз спить. Веде себе добре не капризує, і не подумав би що в ночі погано спав. Поскоріше би ті зуби вилізли. Кожен раз перед тим як виліз зуб ми хворіли. Імунітет знижується і ми все щось підхоплюєм- то ангіну,то бронхід. рыдаю
myshka_sasha писал(а):

Соплі зелені чи прозорі?

Уже зеленые. Высмаркивается хорошо, промываю, пьет много... тт была два дня, вот сегодня получше, доктор поставила ОРВИ + вирусный коньюктивит .
Fitulka писал(а):

Уже зеленые.

Ну тоді можна спробувати ще гіпертонічний розчин - у кінці попередньої теми є про нього. Як варінт добре розчиняє зелені соплі рінофлуімуцил, він має також сосудозвужуючий ефект. СПролбуйте щось із цього.

olgamo79 писал(а):

Кожен раз перед тим як виліз зуб ми хворіли. Імунітет знижується

Дійсно, прорізування зубів може супроводжуватися зниженням іммунітету. Буває таке, але не так часто. Присилайте аналіз ввечері і там же напишіть ваш вік (бо з одного боку дитину ходить в садочок вже, а з іншого лізуть зуби, тобто це роки 2?). Але загалом я думаю, що тут ви справитесь без АБ. А ще я думаю, що ви в першу чергу хворієте скоріше через відвідування садочка, це пройде і наступний рік має бути легшим.
Часовой пояс: GMT + 3