Уточнюю - знайти Тизин Ксило, Риностоп, Ксилен, діють біля 8 годин.
Це ви не знайдете, Отривін купуйте буде в будь-якій, оце і буде воно саме.
Не викликають звикання?
Будь-який препарат цього напралення при тривалому застосуванні викликає звикання. І Назол, і Отривін - усі. Деякі більше, деякі менше.
чому?
Ну на ніч не можна через ризики обструкцій і отитів. Тобто це треба робити вдень, коли є можливість весь розбухший слиз відкашляти, висморкати.
Небулайзер я не тримаю, так як це все ж таки в першу чергу спосіб введення серйозних ліків, а це не має відношення до легких ОРВІ. Маю багато знайомих, що накачують собі небулайзером бронхи муколітиками при кожних соплях, а потім дивуються звідки цей черговий обструкційний бронхіт.
Інгаляції (те, що впливає як раз на верхні дихальні шляхи, в той час як небулайзер - це вже нижні) мають бути корисні вдень всілякими Борожомі і т.п.. Я не роблю, бо у мене є дитина, що їх не любить, крім того якщо створення правильних умов для ОРВІ є обов'язковим, то інгаляції така собі факультативна штука. Якщо у вас холодно і волого (як у всіх, хто без батарей зараз, бррр), то вам інгаляції непотрібні, бо все і так буде само розріджуватись. Тобто робити інгаляції не принципово для одужання і поки я займаюсь тим, що таки принципово, то на інгаляції не вистачає мого часу

Але при правильному підході вдень можна і поробити, якщо є чим і як.
добавлено спустя 5 минут:
Якщо завтра ЛОР скаже, що все ще й виглядає чудово, може ми зможемо перестати боятися людей?)))
Моє велике ІМХО, що відразу після аденотомії треба деякий час вберігати дитину від потенційних ОРВІ у зв'язку з послабленням імунітету - довелось відрізати по суті кусочок імунної системи, тож їй треба дати час на відновлення і перерозподіл.
Особисто я б пару тижнів не ходила в садочок, в секції та ін. Це при тому, що я не фанат тримання дитини вдома взагалі.
А потім все має бути добре