Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор

Lesya14 а противоаллергическое вам не назначали?

они капают виброцил, он противоаллергический.
Ир, а зачем противоаллергическое лекарство?
Задача мамы, сделать, чтоб сопли были жидкими, это влажность 50-70 и воздух не выше 21 градуса. На ночь сосудосуживающее. При таких условиях, за неделю сопли проходят. В сад бы я тоже не повела, т.к. там условия 100% хуже, чем дома, жара и сухость наверняка.

добавлено спустя 3 минуты:

Lesya14
Не ведите пока в сад, если к понедельнику не пройдет. Т.к. после ОРВИ, ребенку надо, чтоб окреп иммунитет, ато велика вероятность подцепить новый вирус на фоне слабенького организма еще и плюс, как уже сказала выше, там наверное условия не ахти в плане воздуха и влажности.

Пока открыто окно, если пользуетесь увлажнителем, то при проветривании он плохо действует, практически не реально влажность хорошо повысить, а еще если и батареи включены.

А в течении дня капаете солевые капельки, чтоб сопельки разжижались?
ЯнаНастоящаяМама в прошлый раз когда мы болели, у нас был сильный отек и носа и самой гортани, капли не помогали дышать носу, поэтому и назначили. Еще когда Рома маленький был, то помню назначали однократно препарат, чтобы снять отек.

У нас сейчас сопли жидкие, как вода. Вроде и болеет 4 день, а такие сопли только сегодня вылезли. Чистить надо каждые 5 минут. А сморкать нос ну хоть убей не могу научить(((
Meredit писал(а):

А сморкать нос ну хоть убей не могу научить(((

и я не могу научить, сморкает в себя. Физ растором капаю, они текут и приходится просто подтирать их постоянно. Но мы стараемся не допускать загустевания, поэтому они текут, мы вытираем и так за 7 дней проходят подмигиваю
ЯнаНастоящаяМама у нас одно время понял как, а потом опять расхотел сморкать тот нос. Меня в этом деле соплеотсос спасает.
Солевым капаем- Аква Марисом. Для меня странно что так долго, обычно у нас через неделю и следа от насморка нет, а тут забито и говорит в нос, натертый уже такой бедный носик, хорошо хоть сморкает нормально, представляю как бы тянулось если бы не сморкала. С садиком посмотрим - если станет лучше то поведу на час-полтора, у нас и так сейчас адаптация, мне на работу выходить а у меня ребенок ещё и спать не оставался в саду, а тут болячка эта грущу
Avril писал(а):

Да в виде саше, посути как пищевая добавка, нет ни запаха ни вкуса, так что ребенок кривиться не должен. Я, например, своему разбавляла с молоком и давала пить, а вообще мамы по-разному далают, кто-то в еду добавляет, можно и в водичку, лишь бы съел ))

У меня сыну 4 года уже, в феврале сильно заболел и тоже принимали антибиотики, только купила ему Ацидолак юниор, он в таблетках, так вот они сделаны в виде мишек, мало ел без проблем, говорил, что вкусно и просил еще очень счастлива
Объясните мне, как не очень понимающему человеку, вот чем тот же Ацидолак лучше чем любой другой препарат такого же плана, чтобы его давать детям, разве они все не одинаковые?
myshka_sasha писал(а):

Якщо вам страшно за здоров'я дитини після АБ, то найкраще, що ви можете зараз зробити, це прояснити питання чи дійсно вам вони необхідні. Бо оця аргументація

Clio писал(а):

А у нас что-то температура не сходит

насправді не є показанням до АБ. І цілком ймовірна ситуація, що дитина вип'є АБ, що насправді і непотрібен.

ну, ви ж знаєте мам, вони починають переживати навіть коли на це немає підстав))
а так взагалі цікавлюсь для загальної обізнаності, зрозуміло, що без лікаря ні на крок

Арийка писал(а):

а сколько ребенку?

Дитині 2 рочки
Hokaydo писал(а):

Объясните мне, как не очень понимающему человеку, вот чем тот же Ацидолак лучше чем любой другой препарат такого же плана, чтобы его давать детям, разве они все не одинаковые?

Если внимательно прочитаете инструкцию, то там даже написано, что для детей первого года жизни он содержит наиболее подходящий штамм бактерий, вот наверно потому и лучше. Плюс ко всему он безопасный, в нем нет ни лактозы и сахарозы и других компонентов, которые могут вызвать аллергическую реакцию.
Возможно глупый вопрос, но все же спрошу для успокоения своей нервной системы чет засмущалась я

Красное горло у малыша, легкое покашливание, поверхностное, может перейти в что - то более серьезное? Лечим горло масляным хлорофилиптом и свечи Лаферобион.
Meredit писал(а):

и свечи Лаферобион.

Навіщо?

Meredit писал(а):

Красное горло у малыша, легкое покашливание, поверхностное, может перейти в что - то более серьезное

Теоретично будь яке ОРВІ може закінчитись бактеріальною пневмонією. І навіть сломана нога також. Інше питання, що вплинути на цю ймовірність ви ніякими ліками не можете - лише системою догляду. Є певні фактори, на які ви можете впливати: наприклад реологія крові, що є одним із головних факторів виникнення ускладнень. А є такі фактори на які ви впливати не можете: наприклад, кількість вірусу, що потрапила, чи може кількість вірусів різних видів. Загалом, є віруси, що дають ускладнення частіше, ніж інші. Типовий приклад грипп, що має високі ризики бактеріального бронхіту. Віруси, що викликають легкі рініти, фарінгіти (червоне горло), тонзиліти в цілому мають низький ризик розвитку бактеріального бронхіту чи пневмонії. Але: 1. багато що залежить від вас (можна довести до пневмонії, якщо постаратись) 2. багато що залежить від дитини (наприклад, діти схильні до отиту та ін.) 3. багато що не залежить від вас взагалі (наприклад, потрапила дуже велика кількість даного вірусу, що призвело до падіння імунітету, що призвело до бактеріальних ускладнень)
myshka_sasha писал(а):

Навіщо?

За призначенням лікаря.

myshka_sasha писал(а):

Теоретично будь яке ОРВІ може закінчитись бактеріальною пневмонією.

Все зрозуміло. Значить треба пильнувати, пильнувати і ще раз пильнувати. Особливо враховуючи наш вік.
myshka_sasha писал(а):

Навіщо?

вообще не понимаю как мы выжили в свое время без всяких анаферонов, виферонов, и прочего.. пшикалки, свечи... вот уж действительно на нас бабло зарабатывают...
Ириска-14 раньше был интерферон в ампулах, который стоял копейки. Моя мама нам его покупала. А сейчас тот же интерферон только с красивым названием и с красивой ценой.
Meredit
сколько себя помню - только жаропонижающее - порошочек был такой - все! Больше ни каких лекарств.. Даже когда была свинка и то не сразу стали давать аб... но там уже такое состояние у меня было - что без аб никак! Любые лекарства которые хоть как влияют на иммунитет - не даю вообще, без каких-то особых показаний вмешательство в работу иммунной системы считаю неправильным. Если простыми словами - то считаю что без тренировки любой орган откажется работать сам, если все результаты его работы ему в самом начале приносят на подносе... Это как качание мышц - можно наколоть, а можно накачать. Предпочитаю второй вариант... Если уж разговор о каких-то серьезных болезнях когда ребенку болеть просто нельзя - это другая тема...
Еще скажу что я истеричка ужасная.. И когда на градуснике что-то выше 37 - у меня массовая паника и готовность бежать в аптеку и покупать все и от всего! ржу нимагу Огромных трудов стоит держать себя в руках

Последний раз редактировалось: Ириска-14 (13.04.2014 11:53), всего редактировалось 1 раз
Meredit писал(а):

А сейчас тот же интерферон только с красивым названием и с красивой ценой.

Лечебное действие которого для детей до 3-х лет исcледовано и доказано только для иньекционной формы при гепатите В.

добавлено спустя 15 минут:

Педиатры про противовирусные препараты
Ириска-14 писал(а):

Еще скажу что я истеричка ужасная..

Радует, что я не одна такая ржу нимагу

P.S. Сразу скажу, в споры по поводу лекарственных препаратов не вступаю очень счастлива
Meredit писал(а):

Сразу скажу, в споры по поводу лекарственных препаратов не вступаю

зря.. лично спорить я не люблю - а если диалог разных мнений -это только полезно. В нормальном споре рождается истина, особенно если он подтвержден данными.. И если бы я делала все что говорят врачи и сама не вникала в суть проблемы со здоровьем своим - до сих пор бы может не родила подмигиваю
Meredit писал(а):

Значить треба пильнувати, пильнувати і ще раз пильнувати.

Від того, що ви будете пильнувати - нічого не залежить. Якщо буде якесь ускладнення, воно завжди розвивається швидко і ви дізнаєтесь про нього вже по факту. Ще раз наголошую, що шанси для цього невеликі і багато що залежить від ваших дій. Дитина, що не гуляє із насморком чи кашлем при нормальному загальному стані має значно більші шанси отримати ускладнення.

Meredit писал(а):

раньше был интерферон в ампулах, который стоял копейки. Моя мама нам его покупала. А сейчас тот же интерферон только с красивым названием и с красивой ценой.

Справа в тому, що з інтерферону у свічках ваша дитина нічого не отримає. Він, по-перше, погано всмоктується через слизову оболонку, а, по-друге, руйнується в ЖКТ. Як не дивно, те, що вашій дитині нічого з тих свічок не перепаде - це дуже добре. Бо насправді лікування інтерфероном (коли він таки доходить до кровотоку, при введенні п/к або в/м) супроводжується великою кількістю шкідливих реакцій, які мають місце в усіх паціентів, ці реакції можуть бути дуже важкими, життєво небезпечними, особливо з боку дихання, кровообігу, печінки, кроветворіння. Саме тому показання для справжньої терапії інтерфероном - це дуже тяжкі стани із загрозою для життя, що в певній мірі може виправдати таке лікування, яке є вибором між двох зол. Тому це дуже добре, що він руйнується в ЖКТ вашої дитини і не вплине на ваше ОРВІ, бо ОРВІ в порівнянні із наслідками терапії інтерфероном, це такі квіточкі...Єдине що незрозуміло, так це навіщо засовувати ці свічки? Бо якщо уявити, що дитина з них отримає інтерферон - наслідки дивись вище, а раз ні, то навіщо ми це робимо?

Ириска-14 писал(а):

вот уж действительно на нас бабло зарабатывают...

Я тут років п'ять пишу про це очень счастлива
Ириска-14 писал(а):

зря.. лично спорить я не люблю - а если диалог разных мнений -это только полезно.

Только не на нашем форуме ржу нимагу диалоги на подобную тему, как правило заканчиваются не самым лучшим образом. Проверено чет засмущалась я

Ириска-14 писал(а):

И если бы я делала все что говорят врачи и сама не вникала в суть проблемы со здоровьем своим - до сих пор бы может не родила

Я думаю так делает большинство мам подмигиваю
Котёныш писал(а):

Педиатры про противовирусные препараты

Чудове посилання, люблю русмедсерв.

Meredit писал(а):

Я думаю так делает большинство мам подмигиваю

Познайомте мене з ними очень счастлива
Ок, але ж якщо розібратись із проблемою легкого ОРВІ в дитини, то буде ясно, що такі стани не є показанням до терапії інтерфероном ні в яких випадках. Але ж ви все одно виконуєте призначення лікаря і не розбираєтесь що і навіщо ви даєте своїй дитині. Тобто всі кажуть "треба самим розбиратись", але насправді так робить дуже мало мам, переважна більшість дає те, що прописали із словами "я не лікар". Соррі, але я спілкуюся з багатьма мамами, мені часто пишуть в ЛС цілі історії і я відповідально заявляю, що дуже невелика частина мам справді намагається розібратись і не годувати дитину чим попало. Навіть більш-менш грамотні матусі з переляку часто дають невиправдані АБ, всілякий фуфломіцин, модняві плацебо, аби не сидіти без діла і не хвилюватись. Всі начебто знають і погоджуються з тим, що це або шкідливо, або не принесе ніякої користі, але коли хворіє власна дитина, то в багатьох страх перемагає.

Последний раз редактировалось: myshka_sasha (13.04.2014 16:13), всего редактировалось 1 раз
myshka_sasha писал(а):

Від того, що ви будете пильнувати - нічого не залежить. Якщо буде якесь ускладнення, воно завжди розвивається швидко і ви дізнаєтесь про нього вже по факту.

Як раз залежить. Минулого разу, коли діло дійшло до бронхіоліту, я прогавила цілих два дні! Думала, що дитина просто спокійна, не голодна і гарно спить, а виявилось, що їй вже було погано. Якби вчасно звернула увагу на загальний стан, то багато чого можна було уникнути.
Meredit писал(а):

Думала, що дитина просто спокійна, не голодна і гарно спить, а виявилось, що їй вже було погано

Це вам дитна так сказала? очень счастлива
Насправді ні, почався інфекційний процес, якого ще скоріше за все не було б ще видно ані по крові, ані по осмотру лікаря. Йшла боротьба імунітету і бактерії і поки що не було переможця, коли він з'явився, то дитині і погіршало. А могла бути ситуація наоборот, коли імунітет переміг. Тобто якби ви потрапили б до лікаря за два дня "до", скоріше за все ви б не отримали конкретного діагнозу, бо не можна діагностувати те, чого ще толком і немає, саме в ранньому віці цей перехід дуже швидкий. Крім того, бактеріальна інфекція ефективно лікується саме в острому варіанті. Це дивно, але це так. Не складно вилікувати дитину, що має пневмонію, яку до того нічим не лікували. А якщо цю пневмонію до того профілактично полікували АБ, то вона розвивається в складному для лікування варіанті, доводиться лікувати її менш безпечними ліками.
Уявимо, було ОРВІ, пройшло 5 днів, дитина спить без просипу. Це може бути (і найчастіше так і є) реакція одужання, коли дитина висипається за всі ті недоспані ночі. А ми беремо нашу дитину і тягнемо її до лікаря, шукати щось, по дорозі чіпляємо щось справжнє на ослаблену імунну систему чи отримаємо гарний перелік непотрібних ліків. Точно так же із їжею. Цей перехід до бактеріального ускладнення фактично неможливо впіймати прямо в цей самий момент. Да це і непотрібно, все ж таки, бактеріальні ускладнення при правильному догляді нечасті, а тягання до лікарів "якщо спить", "якщо не їсть" без конкретних симптомів загрожує гіпердіагностикою або надмірним лікуванням.

добавлено спустя 15 минут:

Meredit писал(а):

то багато чого можна було уникнути.

З того, що ви писали тут і в щоденнику про ту вашу хворобу, я не можу сказати, що ви запізно помітили ускладнення. Можливо ви так їх боїтесь через те, що вам потім довелося пройти під час лікування. Нажаль, в нашій країні потрапляння в лікарню є більшим стресом ніж сама хвороба. Тобто не так страшна сама хвороба, не так навіть страшні АБ, скільки перебування в наших лікарнях, непотрібні уколи, куча тяжких для дитини непотрібних процедур.
Ми мали бактеріальний бронхіт в майже 2 місяці. Звісно, ми його діагностували в самому розквіті і за всіма аналізами він був дуже-дуже не гуд. 99% інших дітей в такому випадку поїхали б у лікарню, отримали кучу уколів, крапельниць, массу стресу, а мама - невроз, після цього подібні діагнози спричиняли б у мами стан "більше - ніколи в житті". В той час як, якщо не отримати всі "цікавості" перебування в наших лікарнях, то виявиться, що це лікується не складно і не боляче, і взагалі немає нічого такого дуже страшного. Тобто цей страх багатьох батьків перед ускладненнями - це не так страх перед хворобою, як страх перед нашими лікарнями і лікуванням там - тяжким, болючим, часто шкідливим і непотрібним, дорогим.
Якщо вдається організувати грамотне лікування подібних ускладнень в домашніх умовах, то це інша справа взагалі і по тривалості лікування і по вливу на здоров'я дитини. Звісно, таке можна зробити не завжди, є об'єктивні показання до госпіталізації. Але в нас переважна більшість бронхітів-пневмоній цілком можуть лікуватись вдома і не отримувати стрес і шкоду для здоров'я.
а у нас знову соплі пипец вчора почав кашляти коли спить грущу -думала що слиною подавився, а сьогодні 2 рази спав і весь час покашлював грущу

але це не питання- вилікуємось- не вперше я тут не причем

питання ось у чому: нам треба зробити аналіз крові на гемоглобін. через цей стан- соплі і все таке - може показник гемоглобіну падати? я раніше не цікавилася... звичайно можна в і-неті пошукать чет засмущалась я
g@J|4onok писал(а):

може показник гемоглобіну падати

Інколи він істотно росте при ОРВІ через згущення крові. Але це вже такі інфекції, що впливають на загальний стан дитини. Загалом для звичайних вірусних інфекцій падіння гемоглобіну нехарактерно.
myshka_sasha
тобто можна сміло йти на аналіз, це добре! значить і аналіз сечі теж можна робити ржу нимагу
myshka_sasha писал(а):

Це вам дитна так сказала?

Цей стан був 2 дні і тільки на 3 до мене дійшло, що щось не так, коли лікар сама це помітила. Так як, як правило дитина у нас веде себе по-іншому.

myshka_sasha писал(а):

З того, що ви писали тут і в щоденнику про ту вашу хворобу, я не можу сказати, що ви запізно помітили ускладнення

Так, не скажу, що запізно. В принципі майже вчасно, так як були дітки дійсно в важкому стані з таким діагнозом як у нас.

myshka_sasha писал(а):

Можливо ви так їх боїтесь через те, що вам потім довелося пройти під час лікування. Нажаль, в нашій країні потрапляння в лікарню є більшим стресом ніж сама хвороба. Тобто не так страшна сама хвороба, не так навіть страшні АБ, скільки перебування в наших лікарнях, непотрібні уколи, куча тяжких для дитини непотрібних процедур.

В принципі я не боюся хвороб, АБ, та навіть і лікарні. Просто сама ситуація коли дитина хворіє не дуже приємна. Я завжди через це переживаю, тому вічна паніка, особливо від більш серйозних діагнозів.

myshka_sasha писал(а):

а мама - невроз, після цього подібні діагнози спричиняли б у мами стан "більше - ніколи в житті".

Мій ще не пройшов ржу нимагу

myshka_sasha писал(а):

Якщо вдається організувати грамотне лікування подібних ускладнень в домашніх умовах, то це інша справа взагалі і по тривалості лікування і по вливу на здоров'я дитини. Звісно, таке можна зробити не завжди, є об'єктивні показання до госпіталізації. Але в нас переважна більшість бронхітів-пневмоній цілком можуть лікуватись вдома і не отримувати стрес і шкоду для здоров'я.

Я б так не змогла, так як не розумюся в тому яке дихання хороше, яке ні, і т.д. Мені легше коли пі наглядом лікарів))
Meredit писал(а):

Мені легше коли пі наглядом лікарів))

Все це можна організувати, для цього необов'язкова саме лікарня. Не можна сказати, що в наших лікарнях якось особливо наглядають за дитиною.
В лікарні над вашою дитиною ж весь час лікар не сидить, ви його просто можете позвати коли буде треба, він ще й не відразу прийде. Можна організувати, щоб у вас був гарний лікар поряд саме на це "коли треба". Наш лікар жив і працював неподалік. Він так само оглядав нас вдома так часто, як треба було. Ну ми ще ті батьки, що знають на що треба дивитись, плюс нам додатково пояснили. Але загалом замість 10 днів уколів і всілякої чуші ми обійшлися тижнем сиропу і давно забули про це.
Meredit писал(а):

диалоги на подобную тему, как правило заканчиваются не самым лучшим образом. Проверено

подмигиваю
ну вот, а говорила - невозможно ржу нимагу
Держаться нету больше сил - девочки, чем убрать отек слизистой носа? кроме сосудосуживающих - это помогает на минут 10 и все. Народные средства, что угодно, чтобы дышать!
Часовой пояс: GMT + 3