Зашла сегодня в администрацию детского дома, сказала, что точно буду усыновлят
Умничка. Пусть у тебя и малышки все сложится наилучшим образом, чтобы было меньше всяких судебных и бытовых проволочек.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
нет, все еще с температурой, сказали возможно к концу недели...
Зашла сегодня в администрацию детского дома, сказала, что точно буду усыновлять - завтра поеду с документами в службу напишу заявление
Как у вас дела? Малышка выздоровела?
Lyannaya
Lyannaya
Ириша
Морская свинка
Все еще в изоляторе - насморк, но я вчера уже в наглую в изолятор пошла и сказала, что каждый день приходить буду, а то до вторника ее теперь однозначно не выпишут
но я вчера уже в наглую в изолятор пошла и сказала, что каждый день приходить буду
молодец! Пусть Вероника побыстрей выздоравливает, а тебе удачи!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Спасибо дочке за бардак! За смысл! За жизнь! За мысль о главном! За то, что... пусть везде не так! Но ЕСТЬ ОНА! И это - БЛАГО!!!
Морская свинка
Морская свинка
Морская свинка
Все еще в изоляторе - насморк, но я вчера уже в наглую в изолятор пошла и сказала, что каждый день приходить буду, а то до вторника ее теперь однозначно не выпишут
Так и надо, а то бедная лежит в изоляторе с насморком Если это обычный орз, то наоборот на улицу надо и побольше гулять, а не лежать в душной комнате
А с документами что? много волокиты намечается?
Lyannaya
Lyannaya
Ириша
В детском доме собрали за 1 день, а вот в службу я отвезла в среду и теперь за ними приходить 2 сентября, а потом уже отдавать в суд... сколько по времени это все занимает в суде даже не представляю если честно
кстати, девочки, кто этим уже занимался - вопрос: мне сказали искать "юриста, который составит исковое заявление для суда". Этим кто вообще занимается? нотариус? или надо именно "юриста" искать? (а то я у нас видела таблички только нотариусов и адвокатов)
а то я у нас видела таблички только нотариусов и адвокатов)
так к адвокату обратись, он же и есть юрист с адвокатским свидетельством
Спасибо дочке за бардак! За смысл! За жизнь! За мысль о главном! За то, что... пусть везде не так! Но ЕСТЬ ОНА! И это - БЛАГО!!!
Stepa
Stepa
кстати, девочки, кто этим уже занимался - вопрос: мне сказали искать "юриста, который составит исковое заявление для суда". Этим кто вообще занимается?
Я уже не помню точно кто нам составлял исковое заявление, но мы точно никакого юриста не искали . Это сделали либо прям в суде, или сотрудница районо (службы по опеке и т.п.), которой мы подавали документы на усыновление.
Ира, если никто другой из девочек не поможет, завтра попробую поискать свои документы, у меня должна быть копия заявления. Могу выслать скан в лс для того, чтобы ты по образцу смогла сама составить свой текст.
добавлено спустя 1 минуту:
А вообще-то я думаю с тебя просто денег хотят за услуги составления заявы, поинтересуйся сколько. Может проще дать и не морочиться самой
Я была прекрасной матерью до того как у меня родились дети. (Adele Faber and Elaine Mazlish)
Слаще всего - поцелуй детей, важнее всего - их здоровье, больнее всего - их слёзы, дороже всего - их любовь.
Lyannaya
Lyannaya
Ириша
завтра попробую поискать свои документы, у меня должна быть копия заявления. Могу выслать скан в лс для того, чтобы ты по образцу смогла сама составить свой текст.
Спасибо! Если можно сделать самой, то почему бы и нет
с тебя просто денег хотят за услуги составления заявы, поинтересуйся сколько. Может проще дать и не морочиться самой
ЗАЯВА ПРО УСИНОВЛЕННЯ ДИТИНИ (СТАТТЯ 223 СК) - пояснення
Спойлер:
1. Особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається.
2. Заява про усиновлення може бути відкликана до набрання чинності рішенням суду про усиновлення.
Коментар:
Справа про усиновлення розглядається з подання заяви зацікавленої особи про усиновлення.
Заява про усиновлення повинна бути подана в письмовій формі і відповідати вимогам ст. 119 ЦПК за формою і змістом.
Заява про усиновлення дитини або повнолітньої особи, яка не має батьків або була позбавлена їхнього піклування, подається до суду за місцем їх проживання.
Заява про усиновлення має бути подана до суду персонально тією особою, яка претендує бути усиновлювачем. Передача заяви через представника не допускається. Закон навіть забороняє пересилання заяви поштою.
Суддя, помічник судді, які приймають заяву про усиновлення, повинні упевнитися у тотожності особи, яка написала заяву, і того, хто її передає, а тому заявник повинен мати при собі паспорт або паспортний документ.
Якщо заяву подає судді не та особа, яка її підписала, а інша, суддя відмовляє в прийнятті заяви і роз'яснює особі, яка її принесла, що заяву повинен подавати той, хто її написав.
Відповідно до ст. 252 ЦПК України, заява повинна бути такого змісту: «Заява про усиновлення дитини повинна містити: найменування суду, до якого подається заява, ім'я, місце проживання заявника, а також прізвище, ім'я, по батькові, вік усиновлюваної дитини, її місце проживання, відомості про стан здоров'я дитини. Заява про усиновлення дитини може також містити клопотання про зміну прізвища, імені, по батькові, дати, місця народження дитини, про запис заявника матір'ю або батьком дитини.
2. До заяви про усиновлення дитини за наявності мають бути додані такі документи:
1) копія свідоцтва про шлюб, а також письмова згода, на це другого з подружжя,
засвідчена нотаріально, — при усиновленні дитини одним із подружжя;
2) медичний висновок про стан здоров'я заявника;
3) довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати або копія декларації про доходи;
4) документ, що підтверджує право власності або користування жилим приміщенням;
5) інші документи, визначені законом.
До заяви про усиновлення дитини особами без громадянства, що постійно проживають за межами України, або іноземцями, крім документів, зазначених у частині другій цієї статті, додаються дозвіл уповноваженого органу виконавчої влади, висновок компетентного органу відповідної держави про умови їх життя і можливість бути усиновлювачами, дозвіл компетентного органу відповідної держави на в'їзд усиновленої дитини та її постійне проживання на території цієї держави, зобов'язання усиновлювача, оформлене в нотаріальному порядку, про надання представникам дипломатичної установи України за кордоном інформації про усиновлену дитину та можливості спілкування з дитиною.
• До заяви громадян України про усиновлення дитини, яка є громадянином іншої держави, крім документів, зазначених у частині другій статті 252 ЦПК, додаються згода законного представника дитини та згода компетентного органу держави, громадянином якої є дитина.
• Документи усиновлювачів, які є громадянами інших держав, мають бути у вста-новленому законодавством порядку легалізовані, якщо інше не встановлено міжна-родними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Такі документи повинні бути перекладені українською мовою, а переклад має бути засвідчений нотаріально.
• Заява про усиновлення повнолітньої особи повинна містити відомості, зазначені у частині першій цієї статті, а також дані про відсутність матері, батька або позбавлення піклування. До заяви мають бути додані документи, зазначені у пункті 1 частини другої статті 252 ЦПК, а також згода особи на усиновлення.»
Орган опіки та піклування подає до суду висновок про доцільність усиновлення та його відповідність інтересам дитини.
Крім усіх тих документів, що надає суду заявник при поданні заяви (ст. 252 ЦПК України), орган опіки та піклування до свого висновку повинен додати:
а) акт обстеження умов життя заявника, складений за місцем його проживання,
завірений мокрою печаткою;
б) копію свідоцтва про народження дитини, яка усиновлюється;
в) медичний висновок про стан здоров'я дитини, про її фізичний і розумовий розвиток, підписаний колективом медичного закладу, який обстежував дитину;
г) якщо дитина навчається, то характеристику навчального закладу;
д) у тому випадку, якщо заявник не надав суду разом із заявою згоду батьків, опікунів піклувальника дитини, закладу охорони здоров'я, навчального закладу, а також
самої дитини, згоду на усиновлення.
Оскільки заявник не може одержати низку документів, а суду не надано право за своєю ініціативою їх затребувати, не виказавши заздалегідь кінцевий результат, то на прохання суду орган опіки та піклування після вияснення необхідних питань щодо усиновлення із заявником або претендентом після збору документів повинен надати суду:
а) згоду дитини, яка досягла 7 років, для запису усиновлювача матір'ю, батькам
(ч. 2 ст. 229 СК);
б) згоду дитини на зміну її імені (ч. 1 ст. 231 СК);
в) згоду батьків на її усиновлення після досягнення нею двомісячного віку (ст.
217 СК); '
г) намір усиновлювачів (усиновителя) про зміну дитині місця народження та дату
народження і назвати ці зміни (ст. 230 СК);
д) відомості про наявність у всиновлюваної дитини братів, сестер;
є) тощо (ст. 253 ЦПК).
Умови усиновлення слід розуміти як установлені рішенням законодавством України вимоги, додержання яких е обов'язковим під час здійснення зазначеного юридичного акта. Виходячи з цього та враховуючи специфіку справ про усиновлення, суди при прийнятті заяв повинні перевіряти відповідність форми та змісту такого документа як вимогам, визначеним у ст. 252 ЩІК, так і вимогам, що випливають із глави 18 «Усиновлення» СК, а саме: чи наведено в заяві відомості про усиновителів, про дитину, яку бажають усиновити, про батьків, братів та сестер; чи викладено мотиви, з яких особа бажає усиновити дитину; чи сформульовано прохання про внесення відповідних змін до актового запису про народження останньої тощо. У разі недотримання зазначених вимог настають наслідки, передбачені ст. 121 ЩІК, тобто заява залишається без руху з наданням заявнику часу для усунення недоліків заяви, а у разі невиконання вказівки суду заява вважається неподаною і повертається заявнику.
Під час підготовки до розгляду справи про усиновлення малолітньої чи неповно-літньої дитини суддя повинен вирішити питання про участь у цій справі як заінтер-есованих осіб відповідного органу опіки та піклування, а у справі, провадження в якій відкрито за заявою іноземного громадянина або особи без громадянства, що постійно проживають за межами України, — уповноваженого органу виконавчої влади. Орган опіки та піклування подає до суду висновок про доцільність усиновлення та його від-повідність інтересам дитини, а уповноважений орган виконавчої влади надає дозвіл на усиновлення дитини. Крім того, відповідно до положень статті 45 ЦПК суд може залучити до участі у справі прокурора для надання висновку.
До висновку органу опіки та піклування, який готується за місцем проживання дитини, мають бути додані документи, зазначені в частині третій статті 253 ЦПК< Обов'язок складати такі висновки і брати участь у судових засіданнях покладено на відділи й управління освіти районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських і районних у містах рад.
Функції вказаного в частині третій статті 214, статті 215 СК урядового органу державного управління з усиновлення та захисту прав дитини згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2006 року № 367 здійснює Державний департамент з усиновлення та захисту прав дитини, який діє у складі Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.
Частиною 2 ст. 223 СК передбачено право заявника відкликати заяву про усиновлення до набрання чинності рішенням суду про усиновлення. Після вступу рішення в законну силу відмова від усиновлення, тобто від прав і обов'язків батька, матері, вже неможливо .
Якщо після ухвалення рішення, але до набрання ним законної сили батьки дитини відкликали свою згоду на її усиновлення, суд згідно з ч. 5 ст. 265 ЦПК скасовує це рішення і поновлює розгляд справи.
У разі відкликання заяви про усиновлення після задоволення її судом, але до набрання рішенням законної сили суд скасовує це рішення і залишає заяву без розгляду відповідно до ч. б ст. 255 ЦПК.
ПОЗОВНА ЗАЯВА ПРО УСИНОВЛЕННЯ (приклад)
Спойлер:
(сначала я немного исправляла ошибки, потом задолбалась, так что учти - много грамматических ошибок!!!)
Жовтневий районний суд м. Маріуполя
Заявника: громадяни України
Петров Федір Іванович
11.03.1983 року народження
паспорт ВВ ____________
виданий Жовтневим РВ Маріупольського МУ УМВС України в Донецькій ОБЛАСТІ 12.04.1999 р.
Петрова Олена Петрівна
03.12.1978 року народження
паспорт
виданий Орджонікідзевськім РВ Маріупольського МУ УМВС України в Донецькій ОБЛАСТІ 20.04.2005 р.
Що проживають за адресою:
87500, м. Маріуполь,
вул. Південна, б.86, кв.2
Зацікавлені особи:
Служба у справах ДІТЕЙ
Жовтневої РАЙОННОЇ адміністрації Маріупольської МІСЬКОЇ РАДИ
87500 м. Маріуполь,
вул. Мітрополітська, 39
ЗАЯВА
про усиновлення малолітньої дитини
З 10 серпня 2004 року ми, Петров Федір Іванович та Петрова Олена Петрівна перебуваємо у шлюбі. Шлюб зареєстрованій в Жовтневому відділі РАЦС м.. Маріуполя, актовий запис № 1467, від 10.08.2004 р.
Це наш Перший шлюб, від цього шлюбу ДІТЕЙ НЕ маємо. Тому ми Бажаємо усиновити дитину - Вовченка Єгора Павловича, 07 серпня 2008 року народження, уродженця м. Маріуполя ДОНЕЦЬКОЇ ??ОБЛАСТІ, Що прожіває з нами за Нашою адресою.
Рішенням Колегії Жовтневої РАЙОННОЇ адміністрації Маріупольської МІСЬКОЇ РАДИ від 22.10.2008 року за № 1111 / 1 опікуном над цією дитиною призначення Один з заявніків - Петров Федір Іванович.
Мати дитини Вовченко Ірина Леонідовна, 06.07.1983 року народження покинула дитину у відділенні патології новонародженіх МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ № 2, про Що свідчіть «Акт про дитину, покинуту в пологовому БУДИНКУ» від 11.08.2008 р № 04/1111, підпісаний оперуповноваженим Жовтневого районного відділу Маріупольського МУ УМВС України у Донецькій ОБЛАСТІ Забарнім О.І. у прісутності головного лікаря МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ № 3 Яковлева В.Я, та заявила про відмову від дитини від 08.08.2008 р ..
Відомості про батька внесено Відповідно до ч.1 ст.135 СІМЕЙНОГО кодексу України, Що підтверджується довідкою Жовтневого відділу РАЦС м. Маріуполя від 11.08.2008 р.
У цею годину відомостей про мати та батько відсутні.
Я, ??Петров Ф.І. працюю в ВАТ МК «Азовсталь» на посаді Слюсаря доменного цеху, де одержує середню заробітну платно близьким 2338 грн. на один місяць.
Я, ??Петрова О.П. працюю на посаді продавця ТЦ «Флекс», де одержує середню заробітну платно близьким 1500 грн. на один місяць.
По місцю роботи и мешкання ми характерізуємося позитивно, маємо добрий стан здоров'я. Спиртним напоїли НЕ зловжіваємо. На наркологічному, псіхоневрологічному ОБЛІКУ НЕ перебуваємо. Маємо благополучно сім'ю, в якій Може віховуватіся дитина (ЩО підтверджується характеристиками та довідкамі з місця мешкання, та про стан здоров'я заявніків)
Маємо у власності квартиру № __ у буд. № __ по вул.Південної у м . Маріуполі, маємо Усі необхідні умови для виховання, розвитку та навчання дитини.
За Нашою заявив з 03.03.2008 р. ми стоїмо на ОБЛІКУ в службі у справах ДІТЕЙ Як кандидата в усиновлювачі, и з правовими наслідкамі усиновлення ознайомлені. Можлівість буті усиновлювачами, та реєстрація нас Як кандідатів підтверджується висновка служби у справах ДІТЕЙ Жовтневої РАЙОННОЇ адміністрації № ___ від __.__.2008 р., Яким встановлено ЩО, наша сім'я НЕ має протипоказів Щодо можлівості буті усиновлювачами, має позитивний мікроклімат и Усі необхідні умови для виховання та розвитку дитини.
Всі перераховані обставини підтверджуються прікладенімі до заяви документами.
На підставі вісловленого, керуючий ст.ст. 207-208, 211, 214-215, 219, 222-223, 224, 229, 231, 233 СК України, ст. 234, 253, 255 ЦПК України
Просимо:
1. Оголосіті нас Петрова Федора Івановіча та Петрову Олену Петрівну усиновлювачами Вовченко Єгора Павловича, 07 серпня 2008 року народження, уродженця м. Маріуполя ДОНЕЦЬКОЇ ??ОБЛАСТІ.
2. Изменить Прізвище усіновленої нами дитини з «Вовченко» на «Петров», а по батькові з «Павлович» на «Федорович».
3. В актовому записі про народження Вовченко Єгора Павловича № 1111, від 23.03.2008 р., Зробленій Жовтневому відділом РАЦС внести Зміни: батьком усіновленої дитини запісаті Петрова Федора Івановіча, 11.03.1983 року народження, уродженця м. Маріуполя, ДОНЕЦЬКОЇ ??ОБЛАСТІ; матір'ю усіновленої дитини запісаті Петрову Олену Петрівну, 03.12.1978 року народження, уродженку м. Маріуполя ДОНЕЦЬКОЇ ??ОБЛАСТІ.
Додаток:
- Квитанція про оплату держміта
- Квитанція про оплату інформаційно-технічного забезпечення процесу;
- копії заяви;
- копії Свідоцтва про шлюб;
- копії паспортів заявніків ;
- Копія Свідоцтва про народження дитини;
- копії Довідки з місця мешкання заявніків;
- копії Довідки з місця роботи позівача 1 з розміром зарплати
- копії Довідки з місця роботи позівача 2 з розміром зарплати
- Копія ліцевого рахунка;
- копії акту про можлівість заявніків буті усиновлювачами;
- Копія висновка про можлівість буті усиновлювачами малоліт. дитини;
- копії заяв в службу у справах неповнолітніх про усиновлення
- Копія Довідки про не притягнений до відповідальності крімінальної;
- Копія Довідки про не притягнений до відповідальності крімінальної;
- копії висновка про стан здоров 'я позівачів
- копії висновка про стан здоров'я усіновлюваної дитини;
- Копія витяг з Історії розвитку дитини «Міського дитячо БУДИНКУ».
- Копії Довідки РАГС про народження та дані про Батьків
- Копія акту про кинути дитини;
- копії заяви про відмову від дитини;
- Копія Рішення про призначення опікуном
- Копія довідка- характеристика з місця мешкання на позівачів
- характеристика з місця роботи Петрова
- характеристика з місця роботи Петрової
- Копія витяг з реєстру про право власності на квартиру № __ у б. № __.
- Копії довідок про ІНН заявніків та дитини;
«... .».................... 2008 року ;
..........................Ф.І. Петров
..........................О.П. Петрова
еще один - об усыновлении ребенка супруги
Спойлер:
ЗАЯВА про усиновлення дитини
Деснянський районний суд м. Киева
ЗАЯВНИК:
Шевчук Олександр Віталійович
02225 м. Київ,
вул. Закревського, 27, кв. 105
тел. 532-17-00
ЗАЦІКАВЛЕНІ ОСОБИ:
Управління освіти Деснянської районної у м. Києві Державної адміністрації
02217 м. Київ,
вул. Закревського, 15
тел. 546-67-80
Іваськевич Петро Олександрович
02210 м. Київ, вул. Бориспільська, З, кв. 7
тел. 517-25-00
Відділ Реєстрації актів цивільного стану Деснянського районного управління юстиції
02225 м. Київ, пр-т Маяковського, 1
тел. 533-33-33
УСИНОВЛЮВАНА ДИТИНА:
Іваськевич Ірина Петрівна, 10 вересня 1992 р. н.
02225 м. Київ,
вул. Закревського, 27, кв. 105
тел. 532-17-00
ЗАЯВА
про усиновлення дитини
Я, Шевчук Олександр Віталійович (маю 31 рік) 18 серпня 2000 року одружився із Струк Іриною Валеріївною, яка має малолітню дитину— Іваськевич Ірину Петрівну, 10 вересня 1992 р.н. (має 12 повних років). Зі своєю дружиною, її донькою та нашим сином ми з часу одруження проживаємо разом. До Іваськевич Ірини я відношусь як до своєї доньки, та вона сприймає мене як свого батька. Я старший за неї на 19 років.
Я відчуваю спорідненість з дитиною та займаюсь її вихованням, матеріально її забезпечую. Її батько – Іваськевич Петро Олександрович не бере участі у її вихованні, матеріально не забезпечує та її життям не цікавиться, а Іваськевич Ірина потребує батьківської турботи та, оскільки ми з дружиною маємо спільну дитину— Шевчук М. О., то Ірина не повинна відчувати різниці між нею та її братом. Для уникнення цього вона повинна відчувати мене своїм повноцінним батьком, що може бути досягнуто її усиновленням. Окрім того, прошу, щоб у Книзі реєстрації народжень я був записаний батьком дитини. Вважаю, що я можу забезпечити стабільні та гармонійні умови для життя Іваськевич Ірини.
Сам я матеріально забезпечений та маю усі можливості для усиновлення Іваськевич Ірини. Проживаю у квартирі з усіма зручностями згідно Акту обстеження житлово-побутових умов від 22.04.06 р. Працюю на постійній основі в ЗАТ «Кисневий завод», де займаю посаду комірника-вантажника. Обмежено дієздатним чи недієздатним визнаний не був.
Згідно медичного висновку маю добрий стан здоров'я, інфекційними захворюваннями не хворію. Антитіл до ВІЛ не виявлено, флюрографія патологічних змін не виявила. Наркотичних речовин не вживаю. Спиртними напоями не зловживаю. На обліку або на лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері не перебуваю.
Батьківських прав не позбавлявся. До кримінальної відповідальності не притягувався і засудженим не був, довідка додається.
Батьки малолітньої Іваськевич І. П. дали згоду на усиновлення дитини, про що свідчать заяви від 20.04.06 р. та 06.11.06 р. Сама Іваськевич Ірина не заперечує проти її усиновлення, про що свідчить її заява, надана на ім'я начальника управління освіти Деснянської РДА від 20.04.06 р.
Зі станом здоров'я дитини та правовими наслідками усиновлення я ознайомлений. На підставі викладеного та згідно ст. 207, 208, 211,223, 229, 231 СК України, 265 ЦПК,
Прошу:
1. Дозволити усиновити мною Шевчуком Олександром Віталійовичем, уродженцем м. Києва, дитину Іваськевич Ірину Петрівну, 10 вересня 1992 р. н.
2. Зобов'язати Відділення РАЦСу Деснянського РУЮ внести зміни до актового запису № 1628 від 20.10.1993 р. про народження Іваськевич Ірини Петрівни складеного у міському відділі ЗАГСу Деснянського РУЮ, вказавши батьком дитини — Шевчука Олександра Віталійовича.
3. Змінити прізвище усиновленої дитини з «Іваськевич» на прізвище «Шевчук».
4. Змінити по батькові усиновленої дитини з «Петрівна» на «Олександрівна».
Додаток:
1. Висновок про доцільність удочеріння дитини дружини від 22.04.06 р. № 27-1/12.
2. Висновок про можливість громадянина бути удочерителем від 22.04.06 р. № 20-199.
3. Акт обстеження житлово-побутових умов кандидата в усиновлювачі від 22.04.06 р. № 20-199.
4. Копія свідоцтва про народження.
5. Копія свідоцтва про одруження.
6. Копія тимчасової посвідки на постійне проживання Воробйової І. В.
7. Копія паспорта Шевчук О. В.
8. Копія заяви про надання згоди від Воробйової І. В.
9. Заява про надання згоди від Іваськевича Петра Олександровича.
10. Копія заяви Іваськевич І. 3.
11. Довідка про доходи.
12. Довідка на ВІЛ інфекцію.
13. Довідка на RW.
10. Флюрографія.
15. Довідка форми № 3.
16. Довідка про несудимість.
17. Сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду.
18. Висновок про стан здоров'я громадянина від 22.03.06 р.
19. Довідка про стан здоров'я Іваськевич І. 3.
20. Квитанція про сплату державного мита.
21. Квитанція про сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
22. Копія заяви.
15 серпня 2011 р.
О. В. Шевчук
Поблагодарили(1): Himichka
Я была прекрасной матерью до того как у меня родились дети. (Adele Faber and Elaine Mazlish)
Слаще всего - поцелуй детей, важнее всего - их здоровье, больнее всего - их слёзы, дороже всего - их любовь.
Морская свинка
Морская свинка
В детском доме собрали за 1 день, а вот в службу я отвезла в среду и теперь за ними приходить 2 сентября, а потом уже отдавать в суд... сколько по времени это все занимает в суде даже не представляю если честно
Как у вас дела?
Stepa
Stepa
Как у вас дела?
в службу я отвезла в среду и теперь за ними приходить 2 сентября
еще рано
Lyannaya
Lyannaya
Ириша
Морская свинка
Потихоньку привыкаем к друг другу... тяжело если честно - каждый день ездить в дом малютки (по три часа уходит только на дорогу ), да и девочка моя сложная по характеру: один день все хорошо - улыбается, идет гулять с радостью, на следующий день приходишь - она щеки надует, голову опустит и минут 20-30 уходит на то, что бы ее растормошить... а когда растормошишь, то следующая проблема - успокоить В пятницу к нам приезжала моя мама - познакомиться с будущей внучкой (а мы уже гуляли в это время) потом делится впечатлениями : "иду, говорит, по территории, мамы с детками гуляют за ручку, на качелях катаются, все спокойные - идиллия полная. Заворачиваю за угол и тут ты... - стоишь опираясь на горку с застывшей улюбкой на лице и какими-то безумными глазами, а вокруг на умопомрачительной скорости носится маленькое торнадо хохоча во ве горло"
kray_neba
kray_neba
Lyannaya
Terios
Terios
да и девочка моя сложная по характеру: один день все хорошо - улыбается, идет гулять с радостью, на следующий день приходишь - она щеки надует, голову опустит и минут 20-30 уходит на то, что бы ее растормошить... а когда растормошишь, то следующая проблема - успокоить
Lyannaya
Ирочка, очень рада за тебя что ты нашла свою девочку!
хорошего вам привыкания!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@!!!
Lyannaya
Lyannaya
Ириша
все дети одинаковые
не знаю - все остальные которых я видела с будушими родителями, как-то намного спокойнее выглядят - гулют за руку, книжки рассматривают... так как мы никто не носится по територии но я себя успокаиваю тем, что все остальные дети постарше - лет 5-6 не меньше, нашего возраста я еще не видела гуляющих с родителями