Elya
Симбитер.
А из него уже делают Симбивит.
Я нашла. Вот, выложу, может, кому-то понадобится.
1. Приготування робочої закваски
250 мл коров'ячого молока кип'ятять 25 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою. Молоко в закритій посудині охолоджують до температури 35-37 оС.
Закваску готують у безкорковому термосі. Термос місткістю 250-500 мл попередньо заливають окропом і витримують закритим протягом 1-2 години. Воду зливають і закритий термос охолоджують до кімнатної температури.
Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона (або частину пакетика з позначкою) з мультипробіотиком "Симбітер ацидофільний" за допомогою спирту або горілки. З флакона знімають металевий ковпачок і гумову пробку (пакетик розрізають за позначкою). Вміст флакона (пакетика) переносять у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури 35-37 оС молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом. Після цього заквашене молоко переливають у термос,
закривають його кришкою і залишають на 6-10 годин для сквашування суміші. Готова робоча закваска має сметаноподібну, в’язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.
Закваску із термоса переливають у заздалегідь підготовлену скляну банку і закривають кришкою. Банку та кришку попередньо стерилізують кип'ятінням у воді протягом 15 хвилин.
Робочу закваску зберігають в холодильнику за температури від 2 оС до 6 оС не більше 6 діб і використовують для приготування кисломолочного продукту "Симбівіт".
Чуть позже напишу перевод...Хотя..это украинский продукт вроде...наверное девочкам с России рецепт не нужен
добавлено спустя 8 минут:
1. Приготовление рабочей закваски.
250 мл молока кипятить на протяжении 25 минут, на медленном огне с закрытой крышкой. Молоко в закрытой почуде охлаждают до температуры 35-37 градусов.
Термос 250-500 мл предварительно заливают кипятком и выдерживают закрытым 1-2 часа. Воду сливают и закрытый термос охлаждают до комнатной температуры.
Перед заквашиванием молока, тщательно моют и дезинфицируют руки и колпачок флакона (или часть пакетика с отметкой) с мультипробиотиком "Симбитер ацидофильный" с помощью спирта. С флакона снимают металлический колпачок и резиновую пробку (пакетик разрезают по обозначению) . Содержимое пакетика (флакона) переносят в посуду с молоком (прокипяченым и охлаждённым до температуры 35-37 градусов), тщательно перемешивают ложкой (предварительно ошпаренной кипятком). После этого заквашеное молоко переливают в термос.
Закрывают его крышкой и оставляют на 6-10 часов для сквашивания смеси. Готовая робочая закваска имеет густую сметаноподобную, вязкую консистенцию и приятный кисломолочный вкус.
Закваску из термоса переливают в простерилизованую банку (стерилизовать 15 минут) и хранят в холодильнике до 6 суток. И сипользуют для приготовления кисломолочного продукта Симбивит.