БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Розкажу чому... Історія довга, але прочитайте. Це може врятувати вам життя... Серйозно!
Колись я народжувала в міському - в 2002 та 2005. Все було Ок. Я всім радила тільки міський. Мала з чим порівняти бо з першою дитиною 7 тиж пролежала в обласному на збереженні в передродовому від, хоч було лише 19 тиж(Моя лікарка положила мене до себе). Радила і своїй сестрі. Вона 10 років не могла завагітніти, дуже чекала тієї дитинки. На щастя проблем з здоов*ям не мала, навіть на збереженнні не лежала. Ніколи не хворіла чимось серйозним. Так от. Наблизилася дата пологів. Познайомилася вона з лікарем. Довго вибирала і спинилася на ЛАПІ В.І. Завчасно лягла вона на підготовку... Все ніби ОК.....................
А далі почалося ........
14.01.1011 рано вранці відійшли води. Ну все,збираємося. Подзвонила мені (ми мали йти разом). Поїхали. В роддом мене не пустили - карантин. Я чемна - не рвуся. Лапа ї оглянув, сказав все ОК, чекаємо схваток. А сам поїхав по своїх справах, а її передав черговій лікарці. Ми зразу продзвонили знайомих,- дуже хороша. Добре. Переговорили з нею, попросили щоб все було ОК, а ми віддячимо... минуло кілька год - схваток нема. В мене було так само , тому ми не переживали. Думали - зараз будуть стимулювати. Положили її спати, сказали що якщо за 5 год не почнеться, будуть щось робити. А це вечір п'ятниці + свято. Самі знаєте як наші дохтори спішаться після обіду і на вихідних щось робити. В 17.00 змінився лікар (вже третій за той день!!!!!!), бо черговій кудись треба було. Ми почали піднімати шум, бо вже 12 год як відійшли води, а схваток нема!!! ДЗвонили лікарям, знайомим, які там працюють, щоб на них вплинути... Відповідь одна - ЗА НОВИМИ ПРОТОКОЛАМИ ВЕДЕННЯ ПОЛОГІВ ТРЕБА ЧЕКАТИ ПОЯВИ СХВАТОК БЕЗ СТИМУЛЯЦІЇ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ми не могли повірити,бо вперше таке чули. як же ж та дитинка там має бути без вод!?!?!?!?! А вони - В НАС ТАКТИКА ВИЧІКУВАННЯ. Ми просили, обіцяли, хотіли платити, а вони не беруть наперед. Виписали їй антибіотик - ампіцилін здається. Сказали щоб не було зараження. Я ще видзвонила лікарку, в якої сама родила, якій вірила як собі... Вона сказала, що все ок, що її пацієнтка так само чекає вже навіть довше. Я ЇЙ ПОВІРИЛА!!!
В 20.00 прийшла на зміну ЧУМАК Тетяна Борисівна (4-та!!) Ми з нею теж домовлялися, просили довести вже все до логічного завершення і т д.
Одним словом, повірили ми лікарям. В 22.00 пішла сестричка спати, а ми додому - переживати. ;-((( Ще звечора ходила вона до Чумак, просила щось робити, відповідь - чекаємо.
А серед ночі в сестри почався озноб, схватки. Вона до лікарки - а у відповідь: Іди лягай спати, не заважай нам. Температура була 40!!!!!!! А вони чекали!!!!!!! Поставили якусь капельницю, щоб збити темп. Моя бідна сестричка, з темп, зі схватками.... Перед закінченням зміни ЧУМАК дала їй підписати документи. Сестра погано дуже почувалася, підписала, повіривши на слово лікарям, що це щось про лікування. Не до того їй було в гарячці... А ЧУМАК пішла спокійно додому... Як потім вияснилося, це була відмова від кесарського.
В 8.00 вже в суб 15.01.2011 прийшов новий лікар (5-й!!!!). В сестри вже була одна мука -відкриття неповне, температуру не можуть збити. Хотіли аж тоді кесерити, але раптом почалися потуги. В неї почав падати тиск. Лікар не знав що робити і закликав Левицького (6-й!!!), який і почав її рятувати. Як нам потім сказали - рятували її. Вона молода родить ще... Відкриття нема тому він відкрив практично вручну, порвав її звичайно. ... Дитину витискали.... Хлопчик народився 2 бали по шкалі Апгар. Синій, не заплакав, без рефлексів. Малого, звичайно забрали в реанімацію. ЇЇ зашили і - теж. Сталося це в 9.40.
Решті лікарів, які її в реанімації рятували, я дуже вдячна. Особливо, зі слів сестри їй допоміг Негребецький. Він два дні не відходив від неї..
Всю суботу і неділю вона була в реанімації, сильна інтоксикація через отруєння водами, набряк всіх внутрішніх органів, вода в легенях. Дитина в дуже важкому стані, але ми надіялися, що все буде добре... Молилися як ніколи в житті... Як завжди в наших лікарнях на вихідних ні нормальних лікарів, ні нормального обстеження. Хоч вмирай... В неділю стало їй легше. УРА!
В понеділок позбирали консіліуми - сказали, що то якийсь вірус. Зробили всі аналізи- і їй,і малому - не знайшли нічого. Почав в неї падати гемоглобін, вже був 42 (!!!!!), тоді перевели її в Обласний пологовий. Як вияснилося, лікарі з обл хотіли її забирати ще в неділю, а в міському не дали . Ми,звичайно, нічого не знали. Підозрювали внутрішню кровотечу, зробили діагностичну операцію - нічого. Знову діагноз - Якийсь вірус. Мені найбільше подобається слово ЯКИЙСЬ. Вони самі напартачили, а потім спихають на вірус, який жоден аналіз не показав. Перелили від мене і від тата кров, стало краще. ми знову зраділи. Минуло пару днів. Вона ще в реанімації, але загрози життю нема, органи потроху приходять в норму. Чекаємо що от-от переведуть, як обіцяли в відділення.
В пятницю 21.01 новий шок - переводять в ОКЛ, бо погані аналізи, з нирками погано. Сказали,що на гемодіаліз! Перевезли її швиденько в ОКЛ, як була в одному халаті (!!!!), бо ми навіть не встигли принести одяг. Зробили там аналізи - УРА гемодіалізу вже не треба. Все не так погано. Прокапали - стало краще. Ми знову зраділи. В п'ятницю ввечері - знову температура під 40. Зробили рентген - запаленя легень. Я не дуже переживала, бо це ніби не так страшно. Хто ж в ХХІ столітті вмирає від запалення? Прописали лікування, ніби краще. В неділю в обід виписали і мали перевести назад в реанімацію в обл пологовий. З нирками краще, а її ще після пологів треба долікувати, та й до дитини ближче. Малий, до слова, на той час вже тиждень в комі. Чекали ми швидку, щоб перевезли нас. Через 2 год сказали - їдьте своїм ходом, бо нема машини.!!!!!???!!! Дожилися!!! Я потім, коли ми приїхали самі, я бачила 3 швидкі в дворі. Хто ж хоче напрягатися в неділю?!?!?
Температура не падала. Лікарі в обл реанімації заперечили запалення. На просьби мами викликати пульмонолога, відгризалися - не вчіть нас лікувати. Аж в вівторок 25.01 ввечері викликали, зробили рентген - а там вже легень майже не видно. Суцільне запалення. Вона вже не могла сама дихати, в середу дихала киснем через маску. Вже майже не могла говорити. Лікарі в обл пологовому робили що могли. Я не маю до них претензій. Сказали що вона підхопила вірус грипу, який дав ускладнення на ще не здорові після тих пологів легені.
В суботу її інтубували, ввели в медичний сон, щоб не мучилася. Лікарі відчайдушно намагалися щось зробити. Підключили її до штучної легені, що було дуже непросто. Головний лікар обл пологового випрошував той апарат через Київ. Я не пам'ятаю його прізвища, але він так переймався , ніби то його дитина. Виходив до нас зі сльозами на очах.... Ми не платили ні за апарат, ні за ліки, які були дуууууже дорогими.
Але було пізно. Моя сестра ПОМЕРЛА через кілька годин. Легені відмовили, потім серце не витримало....
Дитина в реанімації вже 18-й день. В комі... Шансів на життя нема...Будуть тримати на апараті, поки витримає серце
Це моя історія. Страшна, болюча, неймовірна, але це ПРАВДА. Лікарі,звичайно, все заперечують. Далі спихають все на невідомий вірус, який за два тижні так жоден аналіз і не показав А імя цьому вірусу -людська байдужість. Це тяжко читати, майбутнім мамусям особливо, але я не можу мовчати. Треба, щоб всі знали. Щоб ні в кого не було такого горя як зараз в нас. Пробачте, що вас засмучую...
Окремо хочу сказати, що в дитячій реанімації працює чудова лікарка, Марія Анатоліївна. Вона вже 18-й день бореться за життя малого, днями і ночами сидить з ним. Вона -ЛЮДИНА. На відміну від тих, хто приймає пологи. Вони тільки гроші рахують... Бог їм суддя......
Сестру я не верну, їй було тільки 30 років (!!!!!), але може ця історія когось вбереже. Моя вам порада - домовляйтеся з лікарем, якому довіряєте, наперед , за два місяці. В цьому випадку ви встигнете з ним ближче познайомитися, побачите. що це за людина. Лікар буде знати ваш стан. І не бійтеся задавати питання і добиватися свого. Я не настояла свого часу, не прорвалася попри карантин до сестри. Можливо я б не дала їм до такого довести...
Я тільки молюся, щоб у вас всіх все було гаразд, щоб ви всі щасливо виносили, родили і виростили своїх дітей. І щоб лікарі були ЛЮДЬМИ.
Хай вас Бог береже
PS Прохання до модераторів та адміністраторів сайту - не видаляйте цю історію. Люди повинні знати.. Дякую
PPS Сьогодні я прорвалася до Лапи в кабінет. Хотіла йому глянути в очі і спитати як він спить після того як байдужістю вбив мою сестру. Він навіть не поспівчував, не вибачився. Сказав - це життя, таке буває. А в нього було особисте життя, тому не міг до неї подивитися.... Нелюд
НЕ вірте йому!!!!!!!!!!!!!
Завтра йду до Чумак. Хочу і їй в очі подивитися....