simaell
Я не очень верю, что Вы это прочитаете,
Но мне кажется, что это пишет кто-то из коллектива врачей этого самого рд. Сразу начинается "Врачи не виноваты, это она скрывала, это она не хотела. Это она сама виновата. Зачем такие истории рассказывать?"
За тем, чтобы таких историй было меньше, и чтобы те кто виновен не остались безнаказанными, а остальные задумались. Ведь не сделать кесарево, в данном случае (на мой не врачебный взгляд) - это даже не преступная халатность - это уже фактически убийство.
Соболезнования родным 
Я не із колектива. Я навіть не лікар, хоча цікавлюся цим. Я звичайна мама. І тільки дякуючи професійності лікарки Чумак моя донечка скоро святкуватиме свій перший рочок. Якби не ці "ЛІКАРІ-ВБИВЦІ" наші парки були би пусті, а дитячий сміх ви чули би тільки по телевізору. А завдяки цій публікації, моїй знайомій лікарі взагалі боялися і вагалися назначити адекватне лікування за протоколом!, щоб випадково схиблені родичі не кинулися до газети писати чергову скаргу. Її чоловік був дуже злий на автора цієї статті. Може і йому подати позов на ПИСАКУ-ВБИВЦЮ? І скільки тепер людей повинно заплатити своїм життям і здоров'ям ради того щоб хтось потішав своє вражене самолюбство, нерозуміючи елементарного – лікарі теж люди, а не боги!
"Ведь не сделать кесарево, в данном случае (на мой не врачебный взгляд) - это даже не преступная халатность - это уже фактически убийство."
А ви там були?По моєму на мій теж не лікарський погляд робити кесареве при температурі 40 - це дурниця. А без вод моя знайома була більше 12 годин і народила здорову дитину. Взагалі ніхто не стимулює роди тільки тому що відійшли води. Повинні ще й бути перейми і достатнє відкриття. Води захищають плід від інфекції, але не так зовнішньої, як внутрішньої. Тому я і зробила висновок, що жінка вже була хвора і їй потрібно було лише! 24 години ( це небагато), для того щоб виникло зараження причому настільки сильне, що призвело до інтоксикації та температури. Якщо інфекція іде від враженої плаценти страждають в першу чергу матка та яйники, а не легені - це ж логічно. Наприклад грип має інкубаційний період 3 дні. Тобто людина може заразитися і тільки через 3 дні в неї підніметься температура. Минулого року усі масово (в тому числі і рожениці) хворіли на свинячий грип, і були летальні випадки ( смерть траплялася через 7 днів після появи симптомів - телевізор же всі дивилися). Але ж ніхто в цьому лікарів не звинувачував. Казали невідома інфекція (в нас в Україні навіть не було бази для того щоб її ідентифікувати). Зараз в новинах часто говорять про якийсь дивний тернопільський грип, який мутував із H1N1. Я сама пів року тому перехворіла грипом (не хворіла 12 років!). Ледве відійшла. Годуюча мама, а прийшлось пити сильні антибіотики і те аж на 7 день спала температура. Просто такі зараз супер-інфекції, а організми жінок вагтних, рожениць чи годуючих дуже ослаблені, а особливо якщо є ще якісь хронічні інфекції.
добавлено спустя 6 минут:
Вчора дізналася про новшества в нашому пологовому. Минулого тижня моя знайома родила. Приїхали в пологовий, а їм кажуть " в нас тут така історія трапилася, ви краще зразу на кесарське йдіть"...!!!!!!!! І вони, знаючи ,що в нас трапилося, звичайно погодилися, хоча показів до кесарського не було!!!!!! Лікарі замість того, щоб зробити висновки , почали круто заробляти. Планове кесарське в нас о-го-го скільки коштує....
+1. В тому той справа. У Польщі, наприклад, давно практикують кесарське без зайвих запитань, ріжуть усіх. Я наприклад не дуже хочу з другою дитиною іти на кесарське, але тепер змушена дякуючи ПРАВДИВОМУ ПЕРУ АВТОРА.