Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор
Получил новую Индивидуальную налоговую консультацию, в которой НЕправильные выводы сделанные в предыдущей ИНК отменили и сделали правильные выводы

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ
від 25.09.2018 р. N 4146/Г/99-99-13-01-03-14/ІПК
Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), розглянула Ваше звернення щодо порядку застосування норми пп. 166.3.6 п. 166.3 ст. 166 Кодексу при декларуванні права на податкову знижку платником податку (чоловіком) на суму витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій, та з урахуванням листа Міністерства фінансів України повідомляє таке.
Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 Кодексу, до яких, зокрема відноситься сума витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій згідно з умовами, встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік (пп. 166.3.6 п. 166.3 ст. 166 Кодексу).
Згідно до пп. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 Кодексу підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.
Обмеження права на нарахування податкової знижки передбачені п. 166.4 ст. 166 Кодексу, а саме:
податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті;
загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу;
якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Кодексу).
Відповідно до частини сьомої ст. 281 Цивільного кодексу України повнолітня жінка або чоловік мають право за медичними показаннями на проведення щодо них лікувальних програм допоміжних репродуктивних технологій згідно з порядком та умовами, встановленими законодавством.
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій в Україні, який визначає механізм та умови застосування методики допоміжних репродуктивних технологій, затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України від 09.09.2013 N 787 (далі - Наказ N 787), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02.10.2013 за N 1697/24229, стосується удосконалення медичної допомоги населенню при лікуванні безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій та регулює відносини між пацієнтами (жінками, чоловіками) та закладами охорони здоров'я, які забезпечують застосування методик допоміжних репродуктивних технологій, та не містить положень щодо порядку (способів) оплати наданих медичних послуг та суб'єктів, які здійснюють таку оплату.
Відповідно до ст. 3 Основ законодавства України про охорону здоров'я послугою з медичного обслуговування населення (медичною послугою) є послуга, що надається пацієнту закладом охорони здоров'я або фізичною особою - підприємцем, яка зареєстрована та одержала в установленому законом порядку ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, та оплачується її замовником.
Замовником послуги з медичного обслуговування населення можуть бути держава, відповідні органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи, у тому числі пацієнт.
Таким чином, положення ст. 166 Кодексу та Наказу N 787 свідчать про відсутність підстав для встановлення відмінностей у наданні податкової знижки через стать платника податку.
Разом з тим, пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу передбачено, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).
Отже, право на податкову знижку на суму витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій, проведених за порядком визначеним Наказом N 787, має платник податку (незалежно від статі), яким фактично понесені витрати протягом звітного податкового року, що підтверджується відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують платника податків, який звертається за отриманням податкової знижки.
Разом з тим повідомляємо, що у наданих до попереднього звернення документах відсутні копії платіжних та розрахункових документів (копії квитанцій та меморіальних ордерів), що надають можливість ідентифікувати платника податків, яким фактично понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій.
Враховуючи вищезазначене, лист ДФС від 07.06.2018 N 2509/Г/99-99-13-01-03-14/ІПК вважається відкликаним.
Оновлена позиція ДФС з даного питання розміщена у базі знань Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.
Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
Svetga
Добрый день! скажи пожалуйста, а ты подавала с медикаментами сумму указывала или без? И по какой формуле они тебе расчитывали
Ия2018 писал(а):

Svetga
Добрый день! скажи пожалуйста, а ты подавала с медикаментами сумму указывала или без? И по какой формуле они тебе расчитывали

Юлия, добрый день.
Сумма без медикаментов, акт выполн. работ с Исиды уже с разбивкой по суммах, отдельно за процедуры. Формулу точно не скажу, потому что мне инспектор помогала считать, с первого раза не приняли документы тк не хватало одной справки. Я два раза была в налоговой, мне, как и другим, инспекторы оказывали консультационную помощь без проблем.
Поблагодарили(1): Ия2018
Сандро
Добрый день! Скажите пожалуйста Вы указывали сумму затрат в декларации с медикаментами или без?
Почитав внимательно (наказ Міністерства охорони здоров'я України від 09.09.2013 N 787) сделала вывод, что можно подавать с медикаментами, так они есть частью программы.
Сандро писал(а):

наданих дружині платника податків, але оплачених таким платником (чоловіком).

Т.е.получается, что муж должен был со своей карты все оплачивать??? Только в этом случае можно подавать на него документы?
Я на момент протокола находилась в Киеве, деньги муж переводил мне на карту, платила в клиники я. Значит шанс оформить на мужа частичный возврат средств отсутствует? Кто компетентен, ответьте пожалуйста!
Привіт. Підкажіть, а кошти повертають і за безрезультатне екз? Якщо, наприклад, екз було у 2017 і нема результату, а в 2018 р. повторно і я вагітна, то чи можу я в 2018 р. подати за 2017 р. і в 2019 році знову ж подати за 2018 р.?
Русічка30
Можете ))
Поблагодарили(1): Ия2018
Привіт. Сьогодні подала документи на повернення коштів за екз. Може комусь буде корисна моя інформація. Отож, дохід за 2017р: 104765грн, витрати на екз: 32000 грн, мені повернуть 5760грн. Як для мене, то це хороша сума. І клопотів зі збором документів немає
Скажите, пожалуйста, подавать нужно за календарный год (все процедуры и акты с 1/01 по 31/12) в декабре 2018? или январе 2019?

И еще, если оплачиваю протокол в декабре 2018 года, но сама программа (и акт, соответсвенно) будет в феврале - я этот чек тоже подаю?
Спасибо, голова кругом. За 2018 год получается сумма на 90 000 грн рыдаю
Nata Lia
подаем уже в 2019м году

у меня другой вопрос
где-то фиксируется за что возврат НДС?
на моей работе открыли на меня ФОП, и соответственно его ведут, помимо основной работы

Если я подам на возврат НДС - это сможет увидеть бухгалтер мой и как-то соотнести?
Я знаю, что есть возврат НДС на учебу, еще на много других пунктов. Будет видно, что я запросила возврат НДС или будет видно за что именно?
Nata Lia, у 2019 році ви подасте за 2018 р. Проплати мають бути за 2018 р. Акт виконаних робіт можете взяти у 2019р. Наприклад у мене: всі процедури по еко були в 2017 ( на жаль, безрезультатно). Акт виконаних робіт за 2017р я взяла лиш у листопаді 2018р. і щойно подала на знижку. 2 наступні спроби були у 2018 р. , акти я взяла в цьому ж році, но подати на знижку зможу у 2019р.
Те, що проплатите у 2019 р зможете подати лиш у 2020р.
Стосовно того, чи знатимуть за що вернули кошти я не знаю.

добавлено спустя 57 секунд:

Nata Lia, у 2019 році ви подасте за 2018 р. Проплати мають бути за 2018 р. Акт виконаних робіт можете взяти у 2019р. Наприклад у мене: всі процедури по еко були в 2017 ( на жаль, безрезультатно). Акт виконаних робіт за 2017р я взяла лиш у листопаді 2018р. і щойно подала на знижку. 2 наступні спроби були у 2018 р. , акти я взяла в цьому ж році, но подати на знижку зможу у 2019р.
Те, що проплатите у 2019 р зможете подати лиш у 2020р.
Стосовно того, чи знатимуть за що вернули кошти я не знаю.
Juli-13 писал(а):

Nata Lia
подаем уже в 2019м году

у меня другой вопрос
где-то фиксируется за что возврат НДС?
на моей работе открыли на меня ФОП, и соответственно его ведут, помимо основной работы

Если я подам на возврат НДС - это сможет увидеть бухгалтер мой и как-то соотнести?
Я знаю, что есть возврат НДС на учебу, еще на много других пунктов. Будет видно, что я запросила возврат НДС или будет видно за что именно?

Не знаю насколько много информации налоговая раскроет, но по эко есть конкретный подпункт налогового кодекса, поэтому если он будет указан, понять за что именно можно будет без сомнений.
Девочки приветик, подскажите а акт выполненных работ нужно брать в кдинике? У меня на руках только договор и счета на оплату.
Привіт. Так, акт виконаних робіт береться в клініці. Я, наприклад, по телефону домовлялась, щоб мені зробили. Десь через тиждень передзвонили, сказали, що готовий. Забирала чоловікова сестра, я сама не їздила, бо далеко . В мене клініка Дахно.
Поблагодарили(1): Ольга 1984
Helenna писал(а):

поэтому если он будет указан, понять за что именно можно будет без сомнений

вот и думай теперь - что лучше
вернуть 5-7000 или нарваться на разные слухи )))
Juli-13 писал(а):

Helenna писал(а):

поэтому если он будет указан, понять за что именно можно будет без сомнений

вот и думай теперь - что лучше
вернуть 5-7000 или нарваться на разные слухи )))

Розкажу на своєму прикладі. На місці роботи брали довідку про доходи( для яких цілей не уточнювали). В податковій, при заповненні документів, вказується стаття по якій буде податкова знижка. З податкової документи( в нашому випадку) пішли в держказначейство, потім нам на банківську карту повернули кошти. Ніяких документів на місце роботи ми не повертали. Тобто, якщо "утєчка" інформації і буде, то тільки з податкової або казначейства.
Может кому-то пригодится улыбаюсь
Получила я возмещение НДФЛ по программе ЭКО с медикаментами
Долго я собиралась с мыслями, и за пару недель до родов, я таки осилила написать запрос в налоговую на индивидуальную налоговую консультацию по возмещению НДФЛ по программе ЭКО. Спустя месяц мне прислали ИНК, в которой написали, что я имею право на возмещение, в т.ч. и на медикаменты. Они руководствуются письмом, которое уже давно устарело и не включают медикаменты в расчет.
Подготовила весь пакет документов, в т.ч. и приложила копию ИНК, и подала на возмещение. Но, спустя 1,5 месяца мне прислали акт, где сняли сумму витрификации . Разница между тем, что я подала для возмещения и то, что они насчитали - 600 грн. Времени сейчас совсем нет с ними дальше переписываться - я согласилась на их сумму. Мне в телефонном режиме сказали, что они не включают медикаменты в возмещение, НО т.к. у меня есть ИНК - мне включили.
Когда я узнавала в своей налоговой, в которой оформлен мой ФОП, то мне сказали, что ФОПовцы не могут подавать на возврат части денег о проведении ЭКО.
Это к слову о том что вы выше обсуждали, о том узнают или нет
Alchyk писал(а):

Может кому-то пригодится улыбаюсь
Получила я возмещение НДФЛ по программе ЭКО с медикаментами
Долго я собиралась с мыслями, и за пару недель до родов, я таки осилила написать запрос в налоговую на индивидуальную налоговую консультацию по возмещению НДФЛ по программе ЭКО. Спустя месяц мне прислали ИНК, в которой написали, что я имею право на возмещение, в т.ч. и на медикаменты. Они руководствуются письмом, которое уже давно устарело и не включают медикаменты в расчет.
Подготовила весь пакет документов, в т.ч. и приложила копию ИНК, и подала на возмещение. Но, спустя 1,5 месяца мне прислали акт, где сняли сумму витрификации . Разница между тем, что я подала для возмещения и то, что они насчитали - 600 грн. Времени сейчас совсем нет с ними дальше переписываться - я согласилась на их сумму. Мне в телефонном режиме сказали, что они не включают медикаменты в возмещение, НО т.к. у меня есть ИНК - мне включили.

А можете поделиться текстом ИНК, буду очень благодарна, так как отказывают в возмещении расходов на медикаменты, несмотря на то, что п.166.3.6. НК Украины не содержит каких-либо ограничений относительно включения стоимости медикаментов.
Кто то возвращал налог по документам Аиста на Тенистой Одесса? Подходят ли они налоговой?
Добрый вечер, выкладываю свою ИНК. Может кому-то пригодится.
Спойлер:
Поблагодарили(4): Carmella, Juli_2017, Marsy-Yanka, Svetga
Eliz писал(а):

Когда я узнавала в своей налоговой, в которой оформлен мой ФОП, то мне сказали, что ФОПовцы не могут подавать на возврат части денег о проведении ЭКО.

это потому что они Подоходный не платят!?
"возмещают" же Подоходный.
вот блин.... а я так надеялась на то, что у мужа доходы выше и скидка больше выйдет опаньки ...
Carmella писал(а):

Eliz писал(а):

это потому что они Подоходный не платят!?
"возмещают" же Подоходный.
вот блин.... а я так надеялась на то, что у мужа доходы выше и скидка больше выйдет опаньки ...

Да, именно поэтому, что подоходный не платят. Помню родители за мой университет не могли вернуть, так как папа СПД, а мама не работала.
Поблагодарили(1): Carmella
Alchyk
Аллочка, а ты как давно подавала? И каким образом они ведут коммуникацию по результатам рассмотрения документов?
Я просто подала еще в ноябре, деньги не пришли, и никто не звонил. Завтра планирую ехать подавать документы уже за 2018 год, заодно спрошу конечно.
А ты сама им звонила, или ходила спрашивать?
Цитата:

Добрый вечер, выкладываю свою ИНК. Может кому-то пригодится.

Спасибо, Аллочкаулыбаюсь)) Я вчера написала запрос и сдала для получения ИНК.
Tet-Kalinka
Я подавала за 2017 год. Подавала в конце сентября все документы, деньги пришли 13 декабря. Для рассмотрения и возврата срок 60 дней, но этого срока никто не придерживается ( . Я тоже переживала, что сроки прошли, а мне никто не звонил и ничего не присылал. Думала звонить на гор. линию и узнавать какие мои дальнейшие действия, но потом обнаружили уведомление о заказном письме, которое наш почтальон бросила в ящик почтовый. Они письмо заказное прислали с актом о завышении суммы для возврата, там был тел. ответственного. Я позвонила попала на вполне адекватную барышню, которая мне сказала, что если я не против суммы, которую они насчитали, то мне ничего не нужно делать. И что, они уже в начале декабря передали суммы в казначейство для возврата. И в тот же вечер мне зашли денежки очень счастлива
Svetga
Не за что улыбаюсь
Главное получить ИНК нормальную
Всем привет!
Девочки, мне в налоговой в устной форме пока, но отказывают в возврате ндфл потому как у меня на руках нет квитанций из банка, а только чеки об оплате в кассе самой клиники. Типо я должна была платить только в кассе банка на счет клиники, чтоб были видны и мои все реквизиты и реквизиты получателя.
Я платила по терминалу(как в магазинах стоят) и у меня есть только фискальный чек из кассового аппарата и терминальный чек с суммой и номером карты. Я уже и в своем банке взяла выписку что это моя карта и там виден платеж сам именно в эту клинику...
А они(налоговая) ссылаются именно на "згідно із пп. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача)"
Что за фигня....банк у меня один, а у клиники другой. Ну откуда я или они возьмем именно квитанцию или платежное поручение банковское, если плательщик и получатель клиенты разных банков..
У мене також був лише чек з клініки, ніяких квитанцій з банку.Прийняли без проблем, точніше з проблемами, але це інша історія подмигиваю
Маруська04 писал(а):

У мене також був лише чек з клініки, ніяких квитанцій з банку.Прийняли без проблем, точніше з проблемами, але це інша історія подмигиваю

О, спасибо за ответ. А проблемы именно с чеками были не именными или другого плана?
Проблеми були з тим, що зразу не хотіли давати податкову знижку чоловікові.
Часовой пояс: GMT + 3