чего-то померили приборчиком
Результати досліджень без клінічних проявів (тобто скарг) не мають ваги. До того ж дані тимпанометриї взагалі не мають самостійного значення і оцінюються лише разом із аудіаграмою, отоскопією і клінічними проявами.
но поехали сегодня в суваг на тимпанометрию как нас и направляла лор
Хотіла я вам написати, що відразу після отіту звісно будуть зміни в будь-яких дослідженнях і ви отримаєте массу приємних емойцій, що не підтверджені реальними скаргами на стан дитини. Але потім не стала. Ну от навіщо ви туді їздили? Дитина нормально себе почуває, все вже проходить, гуляли б собі. Фактично будь-яку дитину можна пілся отіту звозити на тимпанометрію, аудіаграму і дізнатись багато цікавого.
.
на правом салингоотит
Сальпінгоотіт. Це страшне слово означає звичайний тубоотит (або євстахеіт), який дійсно може залишатись після отиту. Після лікування отиту ще потрібно, щоб слухова труба повністю відновилась. Це нормально, просто потрібен час на те, щоб вивелася рідина, що накопичилась за той час, що слухова труба була закрита. Якщо дитину ніщо не турбує, то увага приділяється всіляким вправам на продування (можна продувати в лікарні, але те ж саме ви можете зробити вдома, якщо будете пити з закритим нососм), на массаж. Інколи призначають всілякі фізіотерапії, з медикаментозного лікування в більш скалдних випадках можуть призначати краплі у вухо з дексаметазоном. Але, ще раз, це нічого страшного, це пройде і не вимагатиме від вас чогось надскладного. Тубоотіт потребує не стільки супер-пупер лікування, скільки часу і, особливо, відсутності інфекцій в цей час.
на левом отит среднего уха (то на котором была утолщена перепонка),
Який саме? Там їх різновидів багаааато. Гострий - це те, що у вас було, він має виражені симптоми, боль, ТТ, а ще є секреторний отит середнього вуха, есудативний і ін. Вони всі лікуються по-різному, деякі просто проходять самі. В будь-якому випадку, якщо немає скарг від дитини, то нічого страшного і дуже термінового немає. Але який саме отит - треба дізнатись, не може бути просто отит середнього вуха.
Хоча особисто я, дивлячись на здорову дитину, яка не скаржиться на вуха просто спостерігала б.
Получилось записаться к лору только на послезавтра, капец, я в шоке и замешательстве
Ну хоч подивитесь чи справді будуть обіцяні погіршення.
добавлено спустя 7 минут:
Получилось записаться к лору только на послезавтра
Якщо дуже страшно, то можна і не чекати післязавтра.
Свого часу був непоганий черговий ЛОР на Алішера Навої, можна підїхати і в будь-який час показати без попередьного запису. Здається, це черговий цілодобовий ЛОР по Києву чи щось таке. Він був досить адекватний. Він там присутній всі ті дні, що клінічна на Алішера Навої чергує. В інші дні чергує, здається клінічна лікарня на Богатирській. От там ЛОР був не дуже. Можна зателефонувати 103, попросити дати номер "госпіталізації" (не знаю чому так називається), зателефонувати за цим номером і дізнатись хто сьогодні черговий ЛОР по Києву. Якщо чергує на Алішера Навої, то можна спокійно підїхати і почути ще одну думку.
Хочу, знову ж таки, якщо дитина в порядку, то заради "лікування аналізів" я б не надривалась.