Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор

это тот что к пылесосу можно присоединить?

Щось таке, хоча особисто я такого не маю.

Allenka писал(а):

у меня есть с розовой крышечкой, там в инструкции написано от 1 года, концентрация 0.05%, меньше не нашла, називин - 0,01%, написано до 1 года

Насправді будь-який сосудозвужуючий засіб не має чітких вікових обмежень. Тому в інструкції пишуть хто як домовився при реєстрації препарату. Але переважна більшість рекомендацій така: дитині перших двох років назначают фенілефрін (назол бебі, віброцил), на крайній випадок ксилометазолін (отрівін).
Оксиметазолін (ваш назівін) це препарат, що, з усіх подібних, має найдовшу дію. Фенілефрін - діє 4-6 годин, ксилометазолін біля 8, оксиметазолін більше 12. Через це з усіх подібних препаратів оксиметазолін має найбільш шкідливу дію на місцевий імунітет дитини, а також найбільший шкідливий системний вплив на серце і сосуди.
Крім того, особливість дитячого віку така, що певна кількість будь-якого сосудозвужуючого засобу попадає в шлунок і звідти діє системно на весь організм. З усіх препаратів лише фенілефрін не впливає на серцевий ритм і має найменшу кількість шкідливих ефектів при потраплянні в шлунок.
myshka_sasha писал(а):

Оксиметазолін (ваш назівін) це препарат, що, з усіх подібних, має найдовшу дію. Фенілефрін - діє 4-6 годин, ксилометазолін біля 8, оксиметазолін більше 12. Через це з усіх подібних препаратів оксиметазолін має найбільш шкідливу дію на місцевий імунітет дитини, а також найбільший шкідливий системний вплив на серце і сосуди.
Крім того, особливість дитячого віку така, що певна кількість будь-якого сосудозвужуючого засобу попадає в шлунок і звідти діє системно на весь організм. З усіх препаратів лише фенілефрін не впливає на серцевий ритм і має найменшу кількість шкідливих ефектів при потраплянні в шлунок.

спасибо, я в принципе знала о действии этих препаратов (у комаровского читала), но не знала что оксиметазолин самый вредный, его ведь постоянно нам назначали. Из фенилефрина я виброцил капала, но он на ночь плохо помогает, получается каждые 2-3 надо капать чтоб ребенок поспал. Буду значит отривин капать.
Но я все равно мамка непутевая, т.к. боюсь таки до отита довела, пару раз чесал уши. Завтра буду искать лора.

добавлено спустя 1 минуту:

myshka_sasha писал(а):

Якщо саме проти отіту, то ідеально це сидячи, трошки запрокинути голову і, капнувши, повернути голову в бік ноздрі, яку закапали. Тоді все потрапить куди треба.

я так закапала и нос у него задышал хорошо, сейчас спит и не хлюпает как вчера улыбаюсь
хочу отписаться, были мы у лора, отита нет, но там где был отит раньше (на левом ухе) утолщена барабанная перепонка, мы были в понедельник, сегодня снова ходили, сопли вроде почти прошли только с ухом никаких изменений, говорит какое было такое и осталось (назначала сосудосужающее в нос и турунды с настойкой календулы), вроде как после отита прошло достаточно времени, говорит должно уже пройти. Направила на тимпанометрию.
Allenka писал(а):

там где был отит раньше (на левом ухе) утолщена барабанная перепонк

Так і має бути, потім все пройде. Ви можете спокійно почекати.
myshka_sasha
я тоже надеюсь что это все пройдет, только врач говорит что прошло уже достаточно времени, а все не улучшается. А еще он почему-то довольно часто чешет правое ухо, хотя отит был на левом, правое врач смотрела, говорит отлично все, странно я тут не причем
Я уже в ступоре с этими ушами грущу
Вроде как ребенок совсем на поправку пошел, соплей нет, кушать нормально стал (ТТТ), но поехали сегодня в суваг на тимпанометрию как нас и направляла лор, так вот посмотрели, чего-то померили приборчиком и сказали, что плохо все, на правом салингоотит (вроде так), хотя это ухо в пятницу здоровое было (по словам лора), на левом отит среднего уха (то на котором была утолщена перепонка), сказала надо сегодня же ехать к лору за назначением, иначе сегодня-завтра ухудшение будет. Получилось записаться к лору только на послезавтра, капец, я в шоке и замешательстве.
Allenka писал(а):

чего-то померили приборчиком

Результати досліджень без клінічних проявів (тобто скарг) не мають ваги. До того ж дані тимпанометриї взагалі не мають самостійного значення і оцінюються лише разом із аудіаграмою, отоскопією і клінічними проявами.

Allenka писал(а):

но поехали сегодня в суваг на тимпанометрию как нас и направляла лор

Хотіла я вам написати, що відразу після отіту звісно будуть зміни в будь-яких дослідженнях і ви отримаєте массу приємних емойцій, що не підтверджені реальними скаргами на стан дитини. Але потім не стала. Ну от навіщо ви туді їздили? Дитина нормально себе почуває, все вже проходить, гуляли б собі. Фактично будь-яку дитину можна пілся отіту звозити на тимпанометрію, аудіаграму і дізнатись багато цікавого.

.
Allenka писал(а):

на правом салингоотит

Сальпінгоотіт. Це страшне слово означає звичайний тубоотит (або євстахеіт), який дійсно може залишатись після отиту. Після лікування отиту ще потрібно, щоб слухова труба повністю відновилась. Це нормально, просто потрібен час на те, щоб вивелася рідина, що накопичилась за той час, що слухова труба була закрита. Якщо дитину ніщо не турбує, то увага приділяється всіляким вправам на продування (можна продувати в лікарні, але те ж саме ви можете зробити вдома, якщо будете пити з закритим нососм), на массаж. Інколи призначають всілякі фізіотерапії, з медикаментозного лікування в більш скалдних випадках можуть призначати краплі у вухо з дексаметазоном. Але, ще раз, це нічого страшного, це пройде і не вимагатиме від вас чогось надскладного. Тубоотіт потребує не стільки супер-пупер лікування, скільки часу і, особливо, відсутності інфекцій в цей час.

Allenka писал(а):

на левом отит среднего уха (то на котором была утолщена перепонка),

Який саме? Там їх різновидів багаааато. Гострий - це те, що у вас було, він має виражені симптоми, боль, ТТ, а ще є секреторний отит середнього вуха, есудативний і ін. Вони всі лікуються по-різному, деякі просто проходять самі. В будь-якому випадку, якщо немає скарг від дитини, то нічого страшного і дуже термінового немає. Але який саме отит - треба дізнатись, не може бути просто отит середнього вуха.
Хоча особисто я, дивлячись на здорову дитину, яка не скаржиться на вуха просто спостерігала б.

Allenka писал(а):

Получилось записаться к лору только на послезавтра, капец, я в шоке и замешательстве

Ну хоч подивитесь чи справді будуть обіцяні погіршення.

добавлено спустя 7 минут:

Allenka писал(а):

Получилось записаться к лору только на послезавтра

Якщо дуже страшно, то можна і не чекати післязавтра.
Свого часу був непоганий черговий ЛОР на Алішера Навої, можна підїхати і в будь-який час показати без попередьного запису. Здається, це черговий цілодобовий ЛОР по Києву чи щось таке. Він був досить адекватний. Він там присутній всі ті дні, що клінічна на Алішера Навої чергує. В інші дні чергує, здається клінічна лікарня на Богатирській. От там ЛОР був не дуже. Можна зателефонувати 103, попросити дати номер "госпіталізації" (не знаю чому так називається), зателефонувати за цим номером і дізнатись хто сьогодні черговий ЛОР по Києву. Якщо чергує на Алішера Навої, то можна спокійно підїхати і почути ще одну думку.
Хочу, знову ж таки, якщо дитина в порядку, то заради "лікування аналізів" я б не надривалась.
myshka_sasha писал(а):

Хотіла я вам написати, що відразу після отіту звісно будуть зміни в будь-яких дослідженнях і ви отримаєте массу приємних емойцій, що не підтверджені реальними скаргами на стан дитини. Але потім не стала. Ну от навіщо ви туді їздили? Дитина нормально себе почуває, все вже проходить, гуляли б собі. Фактично будь-яку дитину можна пілся отіту звозити на тимпанометрію, аудіаграму і дізнатись багато цікавого.

вот муж мне тоже говорил, зачем мы едем? давай просто подождем, но нет же, надо мне переживать и нервничать, я без этого не могу наверное улыбаюсь Результаты меня ведь удивили очень, т.к. по его поведению и не скажешь что его что-то беспокоит
myshka_sasha писал(а):

Який саме? Там їх різновидів багаааато. Гострий - це те, що у вас було, він має виражені симптоми, боль, ТТ, а ще є секреторний отит середнього вуха, есудативний і ін. Вони всі лікуються по-різному, деякі просто проходять самі. В будь-якому випадку, якщо немає скарг від дитини, то нічого страшного і дуже термінового немає. Але який саме отит - треба дізнатись, не може бути просто отит середнього вуха.
Хоча особисто я, дивлячись на здорову дитину, яка не скаржиться на вуха просто спостерігала б.

написали есудативный, но опять же я не вижу никаких проявления, один раз сегодня ухо почесал, ну и спал немножко беспокойно, правда у него зубы лезут
myshka_sasha писал(а):

Ну хоч подивитесь чи справді будуть обіцяні погіршення.

пока ничего такого не наблюдаю, решила таки до завтра подождать уже раз записалась. хотя записалась не к тому же лору что нас вел, а к другому, может оно и к лучшему, еще одно мнение услышу подмигиваю
myshka_sasha писал(а):

Якщо дуже страшно, то можна і не чекати післязавтра.

мы пытались вчера пойти в нашу поликлинику к лору, но там дурдом просто, хоть типа день здорового ребенка и только дети до года, на лора это видимо не распространяется, за 2 часа до приема уже куча людей, я решила лучше уже подождать, чем тащить его в эту чихающую и кашляющую массу.
myshka_sasha писал(а):

Свого часу був непоганий черговий ЛОР на Алішера Навої, можна підїхати і в будь-який час показати без попередьного запису. Здається, це черговий цілодобовий ЛОР по Києву чи щось таке. Він був досить адекватний. Він там присутній всі ті дні, що клінічна на Алішера Навої чергує. В інші дні чергує, здається клінічна лікарня на Богатирській. От там ЛОР був не дуже. Можна зателефонувати 103, попросити дати номер "госпіталізації" (не знаю чому так називається), зателефонувати за цим номером і дізнатись хто сьогодні черговий ЛОР по Києву. Якщо чергує на Алішера Навої, то можна спокійно підїхати і почути ще одну думку.

спасибо буду знать

А вообще спасибо большое! хорошо что здесь есть такие люди, которым не лень все это писать и объяснять в сотый раз таким психичным мамам как я очень счастлива Сегодня уже успокоилась немного, попустило видимо.
Allenka писал(а):

написали есудативный

Ексудативний, є таке. Він може проходити деякий час (може і місяця три бути, це поступовий процес). Його не треба плутати із звичайним острим середным отитом. Ексудативний отит - це фактично накопичення рідини через те, що була перекрита слухова труба (там є клітини, що починають її виробляти при зміні тиску, який відбувається при звичайному отиті). Важливо забезпечити нормальне функціонування слухової труби (вам можуть назначити додатково сосудозвужуючі, краплі у вухо - це все нормально і правильно, але фізіотерапія і вправи роблять дива) і через деякий час все закінчиться. Дуже важливо, щоб в цей період не було ОРВІ, інакше процес може перейти в хронічну стадію і інколи доводиться цю рідину видаляти. Дитина з ексудативним отитом буде трошки гірше чути і це нормально, коли все пройде, то слух відновиться.
myshka_sasha
ну собственно лор немного успокоил, по сути сказала, что нужно ждать. Правда сказала сначала что надо бы антибиотик, но в итоге предложила отдохнуть полтора месяца и пойти снова сделать аудиограмму. Назначила почему-то Эреспал, я помню его старшему сыну назначали при бронхите, к чему он нам? говорила вроде он отек должен снять я тут не причем Ну и делуфен в нос и хлорфиллипт в горло (я к этим препаратам вообще никак не отношусь, по мне это просто чтоб что-то назначить). Правда сказала горло красноватое, но списала это на зубы я тут не причем
myshka_sasha писал(а):

але фізіотерапія і вправи роблять дива

почему-то про физиотерапию ничего не говорила
Allenka писал(а):

почему-то про физиотерапию ничего не говорила

Ну це такі речі, не зовсім "лікарські". Курагу жувати, чи інжир, що любить, хоч таранку. Козелковий массаж - просто руками по кругу масажувати біля козелка, головне не сила, а поступовість. Є всіляка фізіотреапія в умовах поліклініки, але це ризиковано наступними ОРВІ і домашнє продування нічим не гірше. Кілька разів на день після сосудозвужуючих ковтайте з закритим носом - це і буде продування. Рухати щелепою в різні боки, вперед-назад, вліво-вправо, по колу.
Все це дає гарний ефект, але треба рази 3 на день хвилин по 10 позайматись. Всі вправи дитина скоріше за все робити не захоче, мій обирав два улюблених (пити з закритим носом і їсти курагу кілограммами).

Allenka писал(а):

Назначила почему-то Эреспал

Він буває показаний при таких штуках як протизапальний препарат. Все нормально, здається непоганий лікар вам дістався.

Allenka писал(а):

ну собственно лор немного успокоил, по сути сказала, что нужно ждать.

О, я теж так вважаю очень счастлива Все буде добре, але було б гарно зробити перерву з садочком, якщо ви часто там щось хватаєте.

Забула:
!Всі, хто мають проблеми з вухами купаються з відкритими дверима, щоб не було перепадів вологості!
myshka_sasha писал(а):

Курагу жувати, чи інжир, що любить, хоч таранку.

это жевать пока что нечем, всего один зуб, второй только на подходе улыбаюсь
myshka_sasha писал(а):

Козелковий массаж - просто руками по кругу масажувати біля козелка, головне не сила, а поступовість. Кілька разів на день після сосудозвужуючих ковтайте з закритим носом - це і буде продування. Рухати щелепою в різні боки, вперед-назад, вліво-вправо, по колу.
Все це дає гарний ефект, але треба рази 3 на день хвилин по 10 позайматись.

это будем пробовать, спасибо
myshka_sasha писал(а):

але було б гарно зробити перерву з садочком, якщо ви часто там щось хватаєте.

ну собственно из садика старший только один раз вирус принес, остальные разы были другие причины. Дело в том, что мы делим жилплощадь еще с немалым кол-вом людей, половина из которых дети. К сожалению в ближайший год мы на это повлиять не можем, вернее то, что от нас зависело мы сделали и сможем переехать только через год. То, что не зависит от нас другие слышать не хотят, посему разъехаться отказываются, отсюда и куча болячек этой зимой, особенно у малыша, т.к. я не могу повлиять ни на влажность ни на микроклимат во всей квартире. С ужасом жду следующей зимы, эту с трудом пережили грущу
myshka_sasha писал(а):

!Всі, хто мають проблеми з вухами купаються з відкритими дверима, щоб не було перепадів вологості!

мы почему-то с рождения так делаем, просто лень закрывать, теперь есть обоснованная причина)))
Allenka писал(а):

С ужасом жду следующей зимы, эту с трудом пережили

буде легше, ось побачите подмигиваю
myshka_sasha
надеюсь, спасибо
myshka_sasha писал(а):

Дякую за пораду! Неодноразово стикались з отитом, після видалення аденоїдів ситуація покращилась, але все таки в цьому році знову був отит, і, відповідно, антибіотик. А для чого потрібно тримати двері відчиненими? І ще одне запитання, якщо були проблеми з вухами, чи варто якимось чином захищати їх при купанні, щоб не потрапляла вода? Чи може це спровокувати чергове запалення?
Margo80 писал(а):

А для чого потрібно тримати двері відчиненими?

Щоб не було різкого перепаду вологості повітря, яким дитина дихає, це недобре для схильних до отиту, особливо в ті часи, коли є хоч невеликий насморк.

Margo80 писал(а):

але все таки в цьому році знову був отит, і, відповідно, антибіотик

Загалом і вцілому для дитини старше 2-х років АБ при отиті показані далеко не завжди. Дуже істотна частина катаральних отитів спокійно проходить без АБ. Рішення щодо необхідності АБ приймається у випадку відсутності позитивної динаміки протягом 4-5 діб, погіршення стану дитини, складного протікання отиту та ін. Для дитини старше 2-х років, якщо отит катаральний, то вичікують і спостерігають 3-4 доби. Істотна більшість отитів при правильному лікуванні за цей час покращуються без АБ. Для дитини до 2-х років АБ при катаральному отиті назначають значно частіше через певні анатомічні особливості цього віку.

Margo80 писал(а):

І ще одне запитання, якщо були проблеми з вухами, чи варто якимось чином захищати їх при купанні, щоб не потрапляла вода?

Не треба, але краще не пірнати.

Margo80 писал(а):

Чи може це спровокувати чергове запалення?

Потряпляння крапель води у вуха ззовні є безпечним. Можна видаляти після купання ватою. Корисно час від часу очищувати вушний прохід від сіри краплями.
myshka_sasha
Щиро вдячна за таку ґрунтовну інформацію. Я все таки сподіваємось, що з віком і зростанням проблема отиту зникне, принаймні, не буде настільки гострою.

myshka_sasha писал(а):

Рішення щодо необхідності АБ приймається у випадку відсутності позитивної динаміки протягом 4-5 діб, погіршення стану дитини, складного протікання отиту та ін.

На жаль, наші лікарі не схильні очікувати так довго, і якщо ми звертаємось із отитом і наявною температурою, автоматично назначають АБ, хоча моїй дитині вже 4,5 роки.

myshka_sasha писал(а):

Корисно час від часу очищувати вушний прохід від сіри краплями.

Які краплі доцільно використовувати в такому випадку?
Margo80 писал(а):

Які краплі доцільно використовувати в такому випадку?

Той же Отинум чудово чистить.

Margo80 писал(а):

На жаль, наші лікарі не схильні очікувати так довго, і якщо ми звертаємось із отитом і наявною температурою, автоматично назначають АБ, хоча моїй дитині вже 4,5 роки.

Є таке. Справа така: якщо є отит, то показати його лікарю ви зобов'язані. Ваша задача вияснити в нього отит катаральний чи ні. Якщо катаральний, то ви сміливо можете чекати 3-4 дні в цьому віці. Зазвичай лікарі назначають АБ+краплі в ніс+краплі у вухо. Перші 3-4 дні ви можете пройти без АБ, за допомогою призначених крапель намагаючись розблокувати слухову трубу. Якщо ситуація не буде кращати за 3-4 дні аж ніяк, то ви будете починати той АБ, що буде у вас написаний. АБ при отиті загалом типові, в ходу 2-3 назви, що є загальновідомі.
Чому взагалі при катаральному отиті назначають АБ?. Адже катаральний отит він ще не є бактеріальною інфекцією, на відміну від гнойного отиту. Але в ті часи, коли ще не існувало АБ біля 3% отитів закінчувалось ускладненнями. Ускладнення при отиті неприємні (поряд голова все ж таки). Тому є дві тактики: понаблюдати, бо переважна більшітсь катаральних отитів чудово проходить при правильному догляді, але це потрібна відповідальна людина (тобто ви), або всім АБ і ні про що не думати як там мама закапає чи ні. Вгадайте, що обере лікар у поліклініці?
myshka_sasha
можно еще вопрос?
сегодня ребенок чешет ухо, не то на котором отит был, а то на котором нам поставили после тимпанометрии сальпингоотит. Причем чешет усиленно так, по минуте примерно, чешет и чешет рукой, потом перестает, через полчаса снова. Это меня должно насторожить? Поведение не изменилось, аппетит тоже, температура нормальная. Утром все норм. было, а после дневного сна стал чесать.
Allenka писал(а):

Это меня должно насторожить?

Можливо, його непокоїть сіра. Спробуйте закапати в то вухо отинум, він її розчиняє. Загалом немає нічого для хвилювань.
myshka_sasha
спасибо. попробую
а сейчас нужно увлажнять нос, физраствором например?, я вообще туда уже боюсь лазить, только ужасаюсь если чихнет или нос почешет, стазу представляю ужасные картины насморка и повторения отита
Allenka писал(а):

а сейчас нужно увлажнять нос, физраствором например?,

Якщо не працюють батареї, то я своїм здоровим на капаю.
Margo80 писал(а):

У нас отитом называют любое воспаление уха, а ведь оно может быть вызвано разными причинами - как вирусами, так и бактериями, какими-то травмами, аллергией, даже грибковой инфекцией или разросшимися аденоидами.
P.S. нашла годную статью про виды и лечение отита http://medlor.ru/
Часовой пояс: GMT + 3