Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор
Сообщение
myshka_sasha писал(а):

З вологим кашлем можна нічого особливого не робити.

знаєте, зараз я не можу сказати, який саме в нас зараз кашель. Зранку - щось вологе почути можна. Вдень закашлюється рідше, звечора - це вже якийсь сухий, и починає говорити - починає кашляти. Мабуть і горло вже надерла собі цим кашлем. Горло доречі спочатку червоним не було, а зараз трохи червона "арка" є. Температури немає зі вчора. Дитина весела, навіть занадто. Ну і закладення носу зберігається, разом із кашлем. Що мене непокоє - чи вірно я все роблю, нічого не роблячи улыбаюсь Вдома у нас +18+20, не вище. Вологість 75 приблизно. Компот, багато компоту, молоко з медом, масло какао - все наше лікування. Моя бабуся вже б вбила мене за те, що не лікую дитину)) В понеділок планую сходити до лікаря, щоб послухати дитину. Можу звозити завтра на аналіз крові (але чи є необхідність, якщо ТТ тіла не підвищена?). Чоловік хотів "щось взяти в аптеці" - але що я йому можу сказати, якщо я навіть не можу визначитись, який саме кашель - сухий чи вологий опаньки ...
ла-ла-ла писал(а):

В понеділок планую сходити до лікаря, щоб послухати дитину


Якщо це передбачає похід самої дитини в поліклініку, то шансів знайти там додатковий вірус і отримати на цьому фоні ускладнення значно перевішують теоретичну користь.
Справа в тому, що самопочуття дитини і первинним. Тобто якщо дитині весело, то вона не може мати щось "серйозне", що вимагає лікування. Тому, що дитина, яку треба лікувати, завжди невесела.

ла-ла-ла писал(а):

але чи є необхідність, якщо ТТ тіла не підвищена?


немає

ла-ла-ла писал(а):

Чоловік хотів "щось взяти в аптеці" - але що я йому можу сказати, якщо я навіть не можу визначитись, який саме кашель - сухий чи вологий


давайте підтримаємо тата! Людина хоче принесте користь.
Що можна принести:
- для закладеного носа можна купити гіпертонічний розчин. Звісно, можна і самій приготувати, але якщо тато бажає, то можна взяти недорогий Но-соль 0,65%. Користь буде в тому, що його можна використовувати замість сосудозвужуючих препаратів, зменшуючи цим їх застосування. Застосовується так: капається спочатку гіпертонічний, з носа починає текти, ми це все витираємо, потім капаєм звичайний сольовий розчин.
- можна купити дитині щось пшикати для горла. Якщо є відчуття дертя - можна пшикати Орасепт - знеболює, зволожує. Точно так же можна пшикати хлорофіліпт (для тих, хто нормально на нього реагує) чи Інгаліпт (але тут є місцевий АБ, що не так вже добре)
- можна купити дитині "корисних цукерок". Моє улюблене це Бронхікум чи Бронхостоп, вони допомагають розріджувати слиз в горлі, там всілякі трави у формі пастилки. Ще є доктор Мом, доктор Тайс, все це можна смоктати, горло буде зволожуватись і йому буде легше.
- можна накупити всіляких Боржомі, морської солі, ромашки для полоскання.
myshka_sasha писал(а):

Якщо є відчуття дертя - можна пшикати Орасепт - знеболює, зволожує.

До речі, хороша штука! Добре знімає приступ кашлю. І в Орасепта вишневий смак, діти, як правило, його полюбляють))
myshka_sasha
дякую за розгорнуту відповідь, все собі перепишу, зайвим не буде, щоб потім не розгублюватись.

добавлено спустя 4 минуты:

myshka_sasha писал(а):

Якщо це передбачає похід самої дитини в поліклініку, то шансів знайти там додатковий вірус і отримати на цьому фоні ускладнення значно перевішують теоретичну користь.

скоріше за все вже не передбачає, бо дорослий, тобто я, ледве ходить від цього вірусу, чи що це може бути (але воно вже починається і в нашого тата).
ла-ла-ла писал(а):

ледве ходить від цього вірусу, чи що це може бути (але воно вже починається і в нашого тата).


Якщо всі хворіють, то вірус. Одужуйте!

Meredit писал(а):

До речі, хороша штука!


Ага, добре також знімає біль при прорізуванні зубів.
myshka_sasha писал(а):

Ага, добре також знімає біль при прорізуванні зубів.

Так він же протипоказаний дітям до 2 років. Які можуть бути зуби?
myshka_sasha
дякую!
Meredit писал(а):


Так він же протипоказаний дітям до 2 років


Не через те, що він сам по собі протипоказаний, а через те, що протипоказана лікарська форма спрею через чутливість гортані в цьому віці. Тому його не пшикають в горло, а пшикають на соску, чи за щічку. Це з усіма спреями так.

добавлено спустя 1 минуту:

Meredit писал(а):

Які можуть бути зуби?


Вони і після 2-х бувають, як я нещодавно дізналась від моєї меншої дитини очень счастлива
myshka_sasha писал(а):

Не через те, що він сам по собі протипоказаний, а через те, що протипоказана лікарська форма спрею через чутливість гортані в цьому віці. Тому його не пшикають в горло, а пшикають на соску, чи за щічку. Це з усіма спреями так.

Ааа, тоді так. Я прискаю завжди на щоки.
дівчата, щось я затурбувалася! син під час сну кашляє, а соплі не течуть! озадачена крім кашлю в нього нічого немає! це що, не простуда виходить? я ж намагалася лікувати кашель через позбавлення від соплів: трохи промивала... а потім перестала, а вони не ллються,, їх немає(((

і кашляє в період сна часто й густо, а коли не спить може й не покашляти...
вчора вперше син спав не кашляючи... що це було я так і не зрозуміла... але 5 снів давала йому дихати ментолом- може він допоміг від кашлю я тут не причем
Дитина закашлялась і її знудило - видно, що мокротиння не розріджується зовсім. Відкашлюватись не вміє. Чим ій можна допомогти? Вона теперь кашлює і боїться, що знову знудить.
ла-ла-ла у нас таке було((( мені його так жалко було(((
У вас мокрий кашель? Ви ж наче не ходили до лікаря чи ходили?
Може їй все - таки треба якийсь сироп від кашлю, який допоможе їй відкашляти?


g@J|4onok може щось алергічне було?
Meredit
мокрий. навіть я, доросла, не можу цю гидоту відкашлювати, уявляю, як малій це. Ми їли Бронхостоп, та щось не дуже допомагає. У лікаря не були. Вона так гасає, що мені важко назвати її хворою, а щоб викликати додому, має бути підвищена ТТ. Хочу завтра сходити під кінец прийому, думаю в 7 вечора там багацько хворих не має бути.

Щодо сиропу - вона не вміє відкашлювати. Щось буває вилітає, так вона це ковтає одразу. Кажу їй "плюнь" - ну ніяк не навчимось.
ла-ла-ла я тобі скажу, що я велика і всеодно не вмію чет засмущалась я ковтаю чет засмущалась я ржу нимагу
Їй мабуть треба якийсь відхаркувальний засіб я тут не причем але без точного діагнозу не зрозумієш, що потрібно точно з препаратів я тут не причем Ми цього разу пили сироп родом з дитинства - Пертусін))) І прикинь його ціна всього 4 грн. нифига себе Я аж не повірила ржу нимагу я думала у нас всі сиропи ідуть від 50 грн. ржу нимагу
Ще мені Ереспал сподобався. Мабуть саме краще нам допомагав із всіх сиропів, що ми пили)) равда такий помаранчевий, що першого разу обсипало по повній программі грущу а потім якось номально переносив я тут не причем
Meredit писал(а):

Їй мабуть треба якийсь відхаркувальний засіб

мені здається, треба щось, щоб розріджувати мокротиння. Завтра спитаю у лікаря, я вже не витримую. Наче нічого такого, але ось вона хоче на вулицю, та і я не проти. Але вона побігала, закашлялась і тримайте фонтаном - весь одяг буеее. Вдома перевдягнувся й пішов далі. А на вулиці що. Ми так і 10 хвилин не прогуляємо, вона ж не бігає, а літає. А повільно бігати ми не вміємо.
ла-ла-ла
пьете жидкости много?
BumbastiK
первые дни получалось вливать больше. сейчас уже выделывается, и начинает картинно кашлять - все идет назад, поэтому не особо-то и заставишь опаньки ... уже шантажом заставляю пить. но в целом больше, чем обычно (только этого недостаточно, раз так)
ла-ла-ла
нам особенно когда прописывали милистан, он разжижает мокроту, так настоятельно рекомендовали и его сразу запивать большим количеством (обязательно!) и просто так пить много. Пусть маленькими порциями, но часто-часто.
ла-ла-ла писал(а):

мені здається, треба щось, щоб розріджувати мокротиння.

Це я і мала на увазі подмигиваю
я бы еще в теплую ванну запихнула ребенка, играть там всякими "уточками" подольше... я тут не причем
BumbastiK писал(а):

нам особенно когда прописывали милистан, он разжижает мокроту, так настоятельно рекомендовали и его сразу запивать большим количеством (обязательно!)

Нам так про Ереспал казали. Ми пили по 7 мл і з ним 200 мл води.
BumbastiK
ох, Юль, дома 15 градусов. тепло только в комнатах с обогревателем - там аж 20 в лучшем случае. Я боюсь ее еще сильнее простудить. Думала, может ноги в теплой водичке погреть
ла-ла-ла писал(а):

дома 15 градусов

подмигиваю да уж, не попаришься я тут не причем . Тогда действительно не стоит
Meredit писал(а):

може щось алергічне було?

так на що? їжу нову ні я ні син не їмо, вдома не з'явилося нічого нового... а от за тиждень до початку синового кашлю дочка хваріла. але в неї був закладений ніс через прохолоду в школі- тобто то не вірус мабудь був а переохолодження...


і що сама дивне після того як скінчився кашель , спати дитина стала краще умираю со смеху а до того як почав кашляти спав набагато гірше...
ла-ла-ла

Зазвичай рвота від кашлю буває тоді, коли слиз накопичується в носоглотці. Тоді рвота є способом очищення, оскільки сила кашлю у дітей невелика і вони не завжди можуть позбавитись від слизу саме кашлем. Тому ця проблема - зазвичай дитяча. Це означає, що слиз занадто в'язкий щоб просто відкашляти, а знаходиться в носоглотці і дражнить рвотний центр.
Що треба знати:
1. Не стимулювати кашель!
Ніяких муколітиків, Ереспалів, мікстур і т.д.
Оскільки всі ці штуки додатково простимулюють...вашу рвоту і стане гірше.
Будь які відхаркувальні засоби сприяють рвоті.
Рвота при кашлі - проблема в носоглотці і гортані, немає жодного сенсу і до того ж небезпечно лізти в бронхи з відхаркувальними засобами, Ереспалами (навіщо вам стимулювати кровоток у легенях в такій ситуації?). Навіть прості "радянські" мікстури із содою, мукалтинами і т.п. - стимулюють рвоту.
2. Боротьба із рвотою це:
- багато активних полоскань. Добре прополощіть також і перед вулицею, це зволожить носоглотку і слиз може відійти від кашлю. В деяких чутливих дітей в такій ситуації полоскання можуть викликати рвоту і слиз відійде в такий спосіб. Ок, це не страшно, до того ж ви вже стоїте над раковиною. Позбавились слизу - топ-топ гуляти.
- багато промивань носа (чим менше слизу там, тим менше його накопичится трошки нижче і тим менше рвоти)
- якщо рвота допікає вдень, то сосудозвужуючі краплі в ніс можна застосовувати планово, вони зменшать кількість слизу, що і викливає рвоту.
- можливі масляні краплі в ніс по типу токоферола, піносола - будь що. ВОни надовго зволожать і буде легше позбавитись слизу кашлем.
- ще раз - ЖОДНИХ відхаркувальних засобів!
myshka_sasha
сходили до лікаря, прослухались, все добре. Сказали, що кашель від слизу в носі. Призначили АСС 100/або флавамед, з огляду на те, що дитину нудить від солодких сиропів.

Рвота в нас лише тоді, коли набігаємося чи накрутимося. Тобто в спокійному стані все добре. Полоскати не вміє, все ковтає опаньки ...
Ось за піносолом тата відправимо. Дякую!
Від кашлю призначили суху м-ру від кашлю та інгаляціі з лазолваном і Боржомі. В діагнозі "г.трахеіт".
ла-ла-ла писал(а):

АСС 100/або флавамед


Це і є муколітики, від яких ви будете кашляти більше. Якщо дуже хочеться розріджувати, то ви можете місцево розрідити слиз пшикалкою з місцевим муколітиком (рінофлуімуцил), а не наганяти його в бронхах.

Kotta писал(а):

В діагнозі "г.трахеіт".


Якщо справді трахеіт, то він не сумісний із оцим:

Kotta писал(а):

суху м-ру від кашлю та інгаляціі з лазолваном


Тому що якщо справді трахеіт, то це сухий, тяжкий, непродуктивний кашель, що виникає від подразнення трахеі, яку зачепив вірус. Вона дуже чутлива і при запаленні, що виникає при ОРВІ починає реагувати навіть просто на повітря. І такий кашель в першу чергу намагаються заспокоїти, а не збільшити. Якщо там трахеіт, то навіщо суха мікстура, яка в першу чергу буде діяти на бронхи. Інгаляції з лазолваном при трахеіті теж незрозумілі, бо це додасть вам кашлю, а особливого мокротиння, щоб розріджувати саме при трахеітах немає. Інгаляції з боржомі можна робити, лише тільки не робить цього ввечері і на ніч.
Ох ці лікарі..
У дитини глибокий мокрий кашель, не часто, а іноді закашлюється. Сьогодні я чула його за день разів 5.
Коли лікар послухала її, то сказала, що легені і бронхи чисті улыбаюсь тоді, мабуть, методом наукового тику з'ясувала, що кашель в трахеях?

Що тоді нам пити?
Показать сообщения:   
Начать новую тему Ответить на тему
Часовой пояс: GMT + 3


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах