Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор
Можливо хтось щось підкаже.а то вже не знаю що робити...вже були думки віддати...
Взимку помер мій улюбленець і ми вирішили взяти кошеня (шотландську).
Колишній котик дістався нам дорослим, тому досвіду з кошенятами не маю.
Кішеці було1,5 місяці, нам сказали, що привчена до лотка (на сітку). Принесли ми її додому і почалися посцики по усіх кутках. Я підловлювала і носила в лоток, клала туди бумажку змочену у мочі (а на те місце приклеїла скотч ).... та що я тільки не робила. Вже прибрали сітку з лотка, насипали туди гранули , ніби приглянулося їй гребится і ніби як почало все налагоджуватися, але ні (( Походить справно в лоток (декілька днів) і знову калюжа або купка біля лотка. іноді, на підлозі перед дверима туалета ((.
Сьогодні їй уже пішов 5 й місяць, а стало усе гірше (почалося все не тільку в туалеті, а і в коридорі перед дверима ванни чи туалта, а бо в саму ванну).Вимушена була закрити в туалеті. І знву то на лоток, то під ноги (
Це взагалі нормально для 4-х місячної кішкики. (хоча кажуть, що вони дуже чистоплотні (( )
Пам'ятаю, що купляли спрей у зоосвіті (не пам'ятаю тільки який) допоможе привчити ваше кошеня або вже дорослого кота ходити в туалет у спеціально відведеному для цього місці. Засіб допомагає виробити у тварини стійкий рефлекс робити це саме у тому місці, яке обере господар.

добавлено спустя 1 минуту:

Знайшла. Такий брали - Спрей AnimAll для залучення до туалету для кошенят, 150 мл
Поблагодарили(1): Evka
Evka
Можливо не подобається лоток, наповнювач, місце, де знаходиться туалет. Моїй меншій киці сподобався закритий лоток, до того ми довго боролися з аналогічною проблемою зі змінним успіхом. А більша, при наявності декількох лотків один повністю ігнорує...
Як варіант, кіт може таким чином виявляти незадоволення чимось, навіть мститися вам.

ТаняК писал(а):

допоможе привчити ваше кошеня або вже дорослого кота ходити в туалет у спеціально відведеному для цього місці.

Нам радили спрей, який навпаки має відбити бажання ходити в туалет не не місці - не допомогло.

Бажаю виявити причину і домовитися по-доброму з хвостатою вреднотою )))
Лоток залейте хлоркой и промойте. Хлорка вызывает желание сходить в туалет в этом месте. Где нельзя ходить в туалет обработать средствами и антигадин из зоомагазин. Возможно кошка очень чисто плотная и горшок требует держать в чистоте. Наполнитель тоже имеет значение. Древесный кошки обычно не любят, глиняный хорошо воспринимают и просто камушки. Хорошо бы знать какой был наполнитель в её родном доме. Сетку лучше убрать, постоянно следить за чистотой лотка. Очень хвалить как только сходит правильно в лоток.
Возможно проблемы со здоровьем (цистит). Кошки не могут по другому сообщить.

добавлено спустя 2 минуты:

Стресс тоже возможен. Шотландцы очень тяжёлые по характеру, особенно девочки. Кошка может от стресса делать дела не правильно, если не уверенна в своей территории. Больше играть с ней в подвижные игры. Больше внимания. Бить нельзя, ругать только голосом.
Олёна писал(а):

Evka
Можливо не подобається лоток, наповнювач, місце, де знаходиться туалет.

Спочатку лоток стояв біля унітазу( з сіткою, глибокий).Сітку ми прибрали і купили ще один лоток ,з нижчими бортами, поставили на те місце, де вона обрала для посциків, в кутку під дверима. Спочатку сипали бетонітові гранули, коли (вроді як ) почала ходити на лоток (але між тим були промахи) замінили на гранули з тирси.
Справа у тому, що раніше кішка днів 5-7 ходила влоток , а дня 3-2 під ноги і далі знову на лоток, а зараз раз туди , раз туди.
Сьогодні повернули другий лоток в куток, вона зранку (ми були в нічну зміну на роботі і закрили її) попісяла туди. Лоточок ми сполоснули водою, коли я зайшла наступного разу в туалет, а вона в ньому лежить ((.
Може стояти під дверима в тій калюжі і це її зовсім не бентежить ((

добавлено спустя 9 минут:

Innusik0203 писал(а):

Лоток залейте хлоркой и промойте. Хлорка вызывает желание сходить в туалет в этом месте. Где нельзя ходить в туалет обработать средствами и антигадин из зоомагазин. Возможно кошка очень чисто плотная и горшок требует держать в чистоте. Наполнитель тоже имеет значение. Древесный кошки обычно не любят, глиняный хорошо воспринимают и просто камушки. Хорошо бы знать какой был наполнитель в её родном доме. Сетку лучше убрать, постоянно следить за чистотой лотка. Очень хвалить как только сходит правильно в лоток.
Возможно проблемы со здоровьем (цистит). Кошки не могут по другому сообщить.

добавлено спустя 2 минуты:
.

Я теж думала про це. але минулого разу вона пішла біля лотка після того, як я помила і замінила все в лотку ((
Господарка казала, що мама -кішка і кошенята ходять на лоток без наповнювача з сіткою. Ми вже перепробували різні варіанти (( В мене склалося таке враження, що вона взагалі не розуміє нічого (але вже не зовсім малесньке кошеня, 18-го буде 5 місяців)... Може і лежати в лотку і стояти (ходити) по калюжах

добавлено спустя 11 минут:

Олёна писал(а):

Evka

Бажаю виявити причину і домовитися по-доброму з хвостатою вреднотою )))

Дякую. Дуже сподіваюся, що зрозумію причину усього цього (( Кішечка дуже класна, ласкава, контактна...янголятко в порівнянні з минулим котиком.
Часовой пояс: GMT + 3