Щоденник Марійки
Овсієнко Марія Олександрівна народилася 07.09.2011р.
Час – 10:35
Вага – 3600г
Зріст – 52см.
Народилася в м. Києві, пологовий буд. №7.
Лікар – Мазур Тарас Миколайович.
Пологи були стрімкі, перші перейми почалися близько опівночі, в чотири ранку виїхали в пологовий. Термін – 38-40 тижнів. Пологи були партнерськими, природними без знеболювальних.
Виписали на третій день з вагою 3410г.
Враження від перших трьох днів: почуваюся знесиленою, важко ходити, паморочиться голова. Мій кіт постійно поруч) не уявляю якби справлялась без нього.
Марієчка спить, щоб погодувати доводиться будити. Лікарі майже не заходять, пояснень по догляду за дитиною ніхто не дає, хочеться дуже додому…
День виписки вийшов трохи зім’ятий, довго їхали додому, Марія спокійно спала..
Перший дні вдома: було ще важче ніж в пологовому. Дома якийсь хаос, довго розбирала де я і де мої речі.. Перші дні були важкими, виходила з кімнати тільки поїсти.. Їла швидко-швидко, навіть не відчуваючи що я їм) Днів п’ять закисали очі у Марійки, капали альбуцидом – не допомагало, промивали ромашкою – нарешті минуло. В три тижні з’явився висип на обличчі, голові а згодом і по тілу. Лікар сказала - пітниця, а через кілька тижнів вже казала що діатез. Нічим не мазала, до двох місяців почало сходити само по собі. Цілий місяць лікую молочницю у Марієчки - кілька маленьких цяточок на піднебінні. Протираю содовим розчином, бурою в гліцерині, почала протирання вітаміном В12. Цяточка зменшилась. Турбують коліки – даємо еспумізан, іноді доводиться користуватись газовідвідною трубкою. Зробили щеплення БЦЖ.
Перший місяць. Наші досягнення.
Вага і зріст: 4850г, 57см.
Тримаємо, хоч ще не дуже впевнено, голівку.
Фокусуємо погляд на предметах, реагуємо на звуки.
Наша перша іграшка – музичний мобіль) подобається) уважно роздивляємось і слухаємо)
За перший місяць виросли з 56 розміру)
Другий місяць.
Вага і зріст: 5600г, 59см.) так як більшість на дієті – застілля не було)
Другого січня їздили в гості до баби Валі) Поїздка пройшла добре)
Марійка полюбляє спати в машині)
Кілька днів назад з’їла невеличкий шматочок шоколаду – але надалі вирішила ще потерпіти – щось на личку ще чимало висипань.
Взагалі їм лише домашню їжу, майже все, тільки смаженого дуже-дуже рідко (котлети, чи картопля, чи яєчня) Потроху їм капусту. Але, щоб не їла – все ще тужимося перед тим як покакати, пукаємо, схоже на кольки..
Вдень загалом спокійні, лежимо на животику біля 10 хв.))
Дуже полюбили купатися – гарно, як жабка гребемо ног
Впевнено тримаємо голівку.
Лежимо на животику.
Перша справжня усмішка ))))))))
Починаємо виголошувати різні звуки: Ей, Ай, Ау, крегчемо і пищимо)
Повертаємо голову на звуки іграшки.
Третій місяць.
Вага і зріст: 6400г, 63 см.
Виросли з 62 розміру)
Впевнено тримаємо голівку.
Лежимо на животику і гарно піднімаємо голову.
Перевертаємось із спини на бік)
Упираємось на ніжки у вертикальному положенні.
Торкаємось висячої іграшки, тягнемо її до рота))
Агукаємо, можемо довго «розмовляти», зранку полюбляємо посміхатись))
Посміхаємось яскравій подушці)
Під час їжі відволікаємось і довго роздивляємось мамусю, і довкола, потім знов припадаємо до циці
Любимо ходити по кімнатах на руках і все розглядувати.
Подобається поза «маленького йога»)
27.11.11. Відбулося хрещення. Був сонячний день. Святкували у Феневичах – зібралось багато родичів)) все пройшло чудово))
29.11.11. Приїжджала в гості Інна – директор з роботи. Це було справжньою несподіванкою.
04.12.11. Зібрали в гості багато друзів)) Наготували нових смачних салатів)) Привезли багато подарунків)) Було весело))
14.12.11. Сьогодні звичайний день. Зранку трішки проспали і не змогли провести тата на роботу. Після Марійчиного обіду зібрались на вулицю – навіть зовсім не плакали, що буває рідко (дуже не любимо вдягатись)) Гарно погуляли близько двох годин. Погода ще не зимова, температура плюсова, снігу немає)
На вулиці бачила як несли зрубану ялинку – навіть не віриться, що скоро Новий рік)
12.01.12
Ходили до лікарні. Зробили щеплення АКДС.
Трохи хвилююся, щоб все пройшло добре. Годинку ще погуляли на вулиці. Поїмо і поставимо вібуркол. Температура на 14-00 становить 36,6.
18-00 37.0
Поставила вібуркол і перед сном ще раз. Температура більше не піднімалась.
Наші досягнення в
4 місяці-
Вага і зріст: 7250г та 64см. Сказали «упитанный ребенок»
Все те, що й в три місяці. Полюбляємо вимовляти різні звуки, «співати», любимо слухати. Впізнаємо діда й бабу) Подобається спостерігати за Женею.
Почали роздивлятись свої ручки))
Вночи спимо якось тривожно, їмо вночі кожні три години. Гуляємо на вулиці по дві години і в цей час спимо. Вдома засинаємо не більше ніж на півгодинки)
Перейшли на памперси №4) Вирішили спробувати багаторазові натуральні підгузки – Дісана.
Течуть слюньки)) хороший слинявчик на вагу золота)) любимо смоктати свої пальчики))
Новорічні свята пройшли дуже спокійно ами))) Купаємо при температурі 34 градуси.
5 місяців
Вага: 7700г.
Зріст: 67см.
Наші досягнення:
Перевертаємось зі спини на живіт, з живота – на спину. Крутимося навколо себе)
Хватаємо іграшки обома руками. Хватаємо все, нові предмети цікавіші за старі чи навіть за іграшки)
Вже гарно розрізняємо всіх членів родини, хочемо на руки до мами) Коли дід збрив вуса – не впізнала і злякалась – розкричалась, довго заспокоювали. Перевірено двічі))
Купили круг для плавання) поки що тільки поміряли – роздивлялась з тривогою) Купали перший раз у великій ванні – розплакались, поставили на ніжки заспокоїлись) Купалась трохи з острахом, не льопалась, як любить. Вирішили потроху звикати до приміщення - купати у маленькій ванночці, але у ванній кімнаті. А раз в тиждень набирати велику ванну) Температура води – 33 градуси.
Проявляємо цікавість до їжі – тягнемось руками до маминої тарілки з супом) Пробували на смак яблучко – поки що тільки облизували)
Був висип на шиї, потім на обличчі в кінці січня. Їздили до дерматолога – себорейний дерматит, здати аналізи на дисбактеріоз. Робили примочки з шавлії, пили ентеросгель, мазали адвантаном та фізіогелем. За кілька днів минуло, але з’явились висипання на попі/пісі, животику, а потім ще й на спині. Продовжували лікування. На животі, попі, пісі ніби вже все чисто (проходило кілька днів).
Мама на строгій дієті. Вівсянка нордік, пшоняна каша, картопля, супи на воді, м’ясо кролика, яблучний джем, чорний хліб, зелений чай, м’ятний чай, домашній йогурт, ряжанка.
Висипи майже минули, але ще з’являються поодинокі прищики часто після того, як поїсть. (16.02. 2012)
6 місяців
Вага: ~8000г.
Зріст: ~70см.
Наші досягнення: на спині лежати зовсім не хочемо, відразу на живіт, почали намагатися повзти – вже можемо дотягнутись - доповзти до іграшки чи предмета, що зацікавив. А цікавить абсолютно все те, що не дуже можна)) – бутилочки, коробочки, ручки, телефони, пульти, блокноти і т.д.
За день до свого півріччя набили синячок – впали з дивану. Після цього стелимо манеж на підлозі))
Все більше різних звуків промовляємо, коли плачемо вже гарно чується ма-ма-ма. Почали голосно реготати – спочатку тільки з Женею, а потім і сама, на деякі іграшки, на відображення в дзеркалі)))
В шість місяців і два тижні спробували сісти) майже сама сіла і гралася іграшками)
Склався певний режим дня – прокидаємось в шість-сім годин, какаємо), граємося, проводжаємо тата на роботу і йдемо їсти десь о восьмій тридцять. Їмо-дрімаємо десь годинку, потім знову граємося. Об одинадцятій знову їмо (з 6,5 міс. Почали прикорм – гречана кашка на воді) і збираємось на вулицю. На вулиці спимо дві години, потім знову їмо і граємось до чотирьох-пяти годин. Після можемо подрімати півгодинки. Купаємось десь о сьомій, після купання готуємось до сну – їмо і засинаємо відразу, або ще трошки пограємось і засинаємо. Спимо разом з мамою і татом в ліжку)) Вночі їмо кілька разів – крізь сон))
Триває боротьба з атопічним дерматитом. Лікування звелося до строгої дієти – гречка, рис, картопля без масла, м'ясо кролика, свинина відварна, яблучний джем, хліб український, компот з яблук, супи без моркви та цибулі.. Мазали адвантаном ще кілька днів, до зникнення сильних висипів. Потім тиждень не мазали – висипи нові не зявлялись – лише де-не де поподинокі, але з кожним разом все більшає їх((.
Приймали креон, ентеросгель, біогаю, я пила теж креон, лацидофіл.. після купання мажемо мустелою, купаємо з помякшувачем – але особливих результатів не видно. Висипи всеордно є майже по всьому тілу – бліді майже не видно, але коли виникає подразнюючий фактор – проявляються.
добавлено спустя 27 минут:
Сім місяців!
Вага: 8400г. Зріст близько 70см)
Ми врешті справились з прищиками! Я сиджу на дієті, але вже потроху додаю нових продуктів. Марійці вже трохи даю гречану кашку на воді, яблучний джем, який робимо самі в хлібопічці, супчики. Їсть все, що дають в ложечці))
Ми вже гарно сидимо, повзаємо, почали вставати на ноги, тримаючись за опору)) Дуже любимо присідати-скакати))
Так як записую все заднім числом, вже нічого не можу пригадати(
На Паску їздили до Сашиних батьків, погода була гарна,манюня поводилась чудово! В машині спала, в гостях гарно гралась) Їхали назад, теж спала)
Сьогодні вже 28 квітня, нам скоро
вісім місяців. Сьогодні тато "запрацювався" і вперше ночує на роботі, а мені захотілося написати щоденник.
Власне, надихнула на це Надійка і щоденник Настьони)
Сьогодні вперше манюня не заснула на вулиці.. зате поспала вдома трохи, чого раніше вже давненько не було.. просто вдома було прохолодніше, ніж на вулиці.. літня спека раптово)) ніяк не могла придумати, що вдягнути, не встигли підготувати літній гардероб))
З недавніх пір ми вже на вулиці їздимо в колясочці сидячи і розглядаючи все довкола
добавлено спустя 22 минуты:
Купили ковролін - веселий такий, дитячий)) Манюня тепер повзає по всій кімнаті) хоча вона зразу прямує до дзеркала, по ньому встає і цілує своє відображення)) Вчора добралась до телевізора і увімкнула)) ДВД програвач вже на верхній полиці)) Іграшками грається, якщо гратись разом) улюблена іграшка - це доміно)) дуже любимо його перебирати і розтягувати по всій кімнаті, мабуть його дуже зручно брати в ручку і носити з собою)) і м"ячик від настольного тенісу) М"ячик намагаємся повністю засунути до рота)
Намагаюсь висаджувати на горщик. Зранку, коли прокидаємось, какаємо і пісяємо на горщик, майже щодня)) Тепер і посеред дня після годування в основному, висаджую на горщик і часто вдало)) Невже я не кожного дня тепер перу пелюшки))))
Переживаю, що мало молока.. і бачу, як манюня нервує, коли їсть.. та й частіше просить.. прикорму даю мало дуже.. раз в день супчик, та й то не кожного дня.. і потроху яблучного джему.. що ще давати я й не знаю.. тільки попроходили висипи.. і то, сьогодні помітила, що знову на самих проблемних місцях з"явились знову трохи - це на підборідді і на шиї.. Думаю, багато вчора з"їла вівсяного печива, і пряники глазуровані мабуть дуже солодкі були.. тепер знову на дієті)
Моя вага вже 54кг) а зразу після родів була біля 60кг) Марієчка зараз дуже активна і непосидюча - не дає поїсти.. якщо бачить, що я їм - кричить і просить собі))
добавлено спустя 1 минуту:
Пишу все сумбурно.. записую, все що в голову приходить.. потім якось пристосуюсь, як його писати))