Овуляшки он-лайн

все о планировании, зачатии, беременности, родах и детях

... Ушла в себя... Вышла из себя... Была не в себе... Пришла в себя... Зашибись находилась...
Автор
Сообщение
Хочу поділитися своїми враженнями стосовно Залізничного пологового відділення №2, перебігу пологів та лікарів, що там працюють. По-перше, хочу сказати, що на обліку я стояла в Жіночій консультації при цій же лікарні. Завідуюча, Двуліт Мар’яна Петрівна, дуже хороша жінка, уважна, йде назустріч. Лікарі, що там працюють теж нормальні. Хоча, є дві молодих особи жіночої статі (не пам’ятаю прізвищ точно), так ті не мають ні такту, ні лікарської етики: можуть нахамити чи просто розмовляти на підвищених тонах. Але я списала таку поведінку або ж на відсутність сексу, або ж на нелади в стосунках з чоловіком (жінка, в якої все добре не стане зриватися на інших))))
Тепер щодо пологів. Оскільки пологи перші, не хотілося ризикувати та їхати народжувати на бум просто на чергову бригаду, то домовлялася заздалегідь з лікаркою Захарченко Нілою Олександрівною, про що надалі нітрохи не пошкодувала. Лікар справді дуже файний. Приємна жінка, уважна, все тримає на контролі. Тому, якщо маєте лишні гроші, не шкодуйте, домовляйтеся саме з цією лікаркою, залишитесь задоволені результатом на всі 100%.
Тепер стосовно перебігу пологів. Пробка відійшла об 11 вечора, крім того почали підтікати води потроху. Але схваток не було. Почалися схватки десь о 3 ночі, о 6 ранку схватки стали короткими, тому я зрозуміла що давно слід дзвонити лікарці. Ніла Олександрівна відповіла зразу ж (не зважаючи на ранню годину), сказала, що негайно виїздить до пологового будинку. Отож, ми з чоловіком зібрали речі і десь о 8 були на місці. Чергова медсестра на вахті виявилася грубою неприємною жінкою, але я не зважала. Перевдягнулася та пішла на огляд. Потім інша медсестра зробила клізму та відправила нас з чоловіком в перед пологову палату. Партнерські пологи в даному род домі дозволено, треба лише щоби чоловік зробив флюрографію та здав мазок з носу на стафілокок. Доплачувати за такі пологи не треба.
Отож, знаходились ми в передродовій палаті аж до 14.00, оскільки матка погано відкривалася, то довелося стимулювати і ставити 2 капельниці. Медсестра Жерновська Ірина Юріївна залишила про себе якесь незрозуміле враження, більше схоже на негативне. По-перше, не могла поставити катетор у вену, вийшло лише з 3 разу (тому вся права рука була синюча, синці не сходили 2 тижні). Крім того, коли його ставила, то кинула фразу: « А ти не хвора СНІДом, бо на мене тут кров попала?» Лікарська етика в цієї жінка просто вийшла в мінус. А потім, коли пологи закінчились, все натякала, що у них мала зарплата, і що вони взагалі з такою зарплатною нічого не мають робити. Вже би сказала прямим текстом, щоби дали грошей чи що))) Хоча оскільки в нас домовленість з лікарем – то гроші платились їй, а там вона вже сама розраховувалась з медсестрами.
Оскільки пологи були партнерські, то чоловік чекав, щоб перерізати пуповину, але в момент, коли мені треба було зробити останні зусилля, я попросила його вийти, щоб не жалів мене і я змогла виродити дитинку. Він вийшов, але чекав, що його покличуть перерізати пуповину, про що раніше домовлялися, але лікар та акушерки геть забули і в результаті позвали його вже одягати малого. Ясний перець, що чоловік розстроївся і напав на лікарів, чому його не позвали. Так що голови в них діряві – щось вам треба – нагадуйте самі! Хоча за ті 1000$, яку вони неофіційно беруть за пологи, могли би краще все контролювати!!
Отож, народила я сина о 14.30. Виснажена й змучена, чекала з чоловіком в коридорі десь до 18-19.00 вечора, поки нам звільнили одномісну палату. Я лежала на каталці, а чоловік ходив з малим по коридору весь цей час (5 годин виходити – самі подумайте). За ту страховку, яку ми платимо даній лікарні (3200 грн + 400грн за особистого лікаря), могли би заздалегідь підготувати палату, а не змушувати нас чекати, як бідні родичі, на коридорі.
Окремо хочу ще виділити питання партнерських пологів. Раджу всім народжувати разом з чоловіком. То насправді надзвичайна підтримка. Щось подати, принести, подихати разом з вами, посидіти на м’ячику, просто потримати за руку – то дуже полегшує перебування. Щодо мене – то мої почуття до чоловіка стали ще сильнішими, дивлячись на все те, що він робив і як готовий був підтримувати.
Отже, далі кілька слів про відділення неонатологів. Одним словом – ЖАХ!!! Завідуюча Філатова Ірина Олександрівна – просто страшна жінка: груба, нетактовна, не дає змоги щось спитати чи сказати, має все лиш робитися, як вона скаже. Кожного разу, коли вона приходила на огляд малюка, у мене чомусь виникало почуття неприязні та бажання послати її подалі. Сволота рідкісна! Почала шукати різні способи, щоби забрати дитину на якісь обстеження, встановлювати якісь незрозумілі діагнози (лиш тому, що були прояви жовтухи, що є характерним для більшості немовлят), сподіваючись при цьому, що я погоджуся і з нас можна буде викачати грошей. Вони, мабуть, уважно видивляються в обмінній карті, де працюють батьки і впарюють якісь аналізи і обстеження, щоби затримати надовше і збити собі гарних бабосів! Не слухайте нікого, її тим більш! Мама краще відчуває, здоровий в неї малюк чи ні (в чому я ні на мить не сумнівалася, і не дозволила нікуди дитину забирати, таким чином знищивши можливість Філатової підзаробити))). І, забігаючи наперед, коли малюк трохи підріс і ми зробили УЗД, то лікар сказав, що дитинка є дуже сформована та розвинена, хоч і народилася невеличкою, близько 3 кг. І всі ті діагнози та передбачення Філатової – з пальця висосані дурощі. Так що будьте обережні, не ведіться. То нормально, коли дитинка трохи має жовтяницю і втратить вагу за перші 2 дні життя! Потім поступово її набере, а жовтяниця за тиждень сама пройде! Але Бог все бачить і кожному дасть по заслугам їхнім, так що Філатовій Ірині Олександрівні є чого боятися!!!)))
Щодо інших деталей перебування в пологовому будинку – то за ту страховку, яку ми платимо (3200грн) можна було щось краще запропонувати. В палаті температура більше 35 градусів, ніхто не провітрював, сама то робила, там і вікно ледве відчинялося ((( Спати було нереально, задуха ще та! За одномісну палату ми ще заплатили 400грн, і в результаті була в ній одна тумбочка, в якій я мусила розмістити всі речі дитини, свої речі, посуду, термос і різні дрібниці. І ще була міні шафа, де ледве вліз халат та 2 пакети. І коли я спробувала хоча б посуд ставити на підвіконник (який чомусь був найбільшим, на всю стіну))), то мені зробили зауваження, що то не тумбочка. Раз так – то би купили якусь людську тумбочку, куди би все влізло, а не міні-пародію, де лиш прокладки та пеленки влазять!!! До палати ніхто ніколи не постукає, і якщо ви стоїте гола, чи перевдягаєтесь, чи, перепрошую, міняєте білизну та прокладки – для персонала нормально вриватися і на ваше прохання стукати – відповідають: «Ти не вдома, щоб я стукала, подумаєш гола, що такого?»
Кожна медсестра коли заходить, так і намагається вихопити дитину, щось порадити, як правильно, щоб лиш заробити свої 20 чи 50 грн. Противно дивитися на таке! Була лиш одна жіночка, черговий лікар, (на жаль, не знаю прізвище),яка дійсно допомогла якось щиро, їй і не шкода було віддячити, і ще одна медсестричка. І ще хочу згадати медсестру, стареньку бабцю, десь під 70, яка приїздить з Миронівни чи що, ото єдина добра душа там: і допомогла груди розмасувати, і просто порозмовляти з нею було приємно! Всім іншим на вас байдуже! Якщо дасте грошей – тоді лиш будуть добрими!) Одним словом, відділення неонатологів там ПАСКУДНЕ!!! Медпрацівники забули, що давали клятву Гіпократа, а наведені нижче рядки, мабуть, взагалі пропустили під час присяги!)))
«…режим своїм хворим приписувати задля їх блага, відповідно до моїх знань і мого розуміння, утримуючись від завдання їм будь-якої шкоди…
…зберігати непорочність способу свого життя і власної лікарської майстерності…
…до якого дому я б не прийшов — я зайду в нього лише задля блага хворого, будучи далеким від розпусних намірів і спокус…
…якщо я непохитно виконуватиму все, що засвідчив під присягою, нехай мені буде дано щастя в житті і в лікарській майстерності і слава у всіх людей на всі часи, але коли я зверну із праведної дороги або оскверню дану клятву, нехай моя доля стане для мене протилежною»
Отож, лікарі, невже ви не боїтеся «протилежної долі»???подмигиваю
І кілька слів про кухню та харчування. Їжа ніяка, найдешевші сардельки, помийні супи та гидкі каші. Хоча ніби тому є виправдання, що мамочкам таке і варто їсти) А коли я попросила кілька лишніх ложок цукру (щоб термос чаю в палаті заварити), то медсестра Жерновська, яка саме там обідала сказала, щоб чоловік мені купив цурку, а то їм так не лишиться. І за це ми платимо 3200? Щоб ложку цукру зажали? Дивуєшся просто. Хоча сама жіночка-повар насправді мила й привітна, якщо ти не можеш прийти взяти їжу з якихось причин, сама без проблем принесе, що робила мені кілька раз, хоч я того не просила. Ото ще одна добра душа в тому відділенні.
Так що, якщо у Вас стало часу й гумору дочитати мій відгук до кінця)), сподіваюсь Ви зробите правильні висновки і …підшукаєте собі інше пологове відділення!!!)))
Показать сообщения:   
Начать новую тему Ответить на тему
Часовой пояс: GMT + 3


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах