Топ-10 страв корейської кухні для вагітних

Вагітність — прекрасний період, коли жінка чекає на свою дитину. Проте її організм потребує особливої уваги та правильного харчування. Давайте розглянемо 10 корисних та смачних страв корейської кухні, ідеальних для майбутніх мам.

Тім кто має можливість купити книгу на амазон, дуже раджу  паперову Easy Korean Cookbook for Beginners. Дуже цікава та змістовна. Ця сама книга але Kindle версія то Easy Koreak Cookbook Kindle .
Ось так вона виглядає

Easy korean cookbook

(замовити можна натиснувши на малюнок книжки)

Бульйон доходжу

Традиційний гарячий корейський бульйон доходжу готують на курячому фарші з додаванням:

  • Яєць
  • Тофу
  • Овочів
  • Морепродуктів
  • Локшини

Ця страва містить білки, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні вагітній та дитині.

Бібімбап

Поживна страва бібімбап складається з рису та різних додатків:

  • Овочі
  • Яйця
  • Гриби
  • М’ясо або риба

Усе ароматно смажать та подають у гарячій сковороді, поливають соусом гочуджан. Бібімбап містить вітаміни, клітковину, каротиноїди.

Куксі

Куксі — популярна корейська локшина, яку відварюють у бульйоні. Її різновиди:

Чи можна пити каву під час вагітності?

  • Куряча локшина
  • Гарбузова локшина
  • Гостра локшина з кімчі

Куксі легко засвоюється, містить вуглеводи, клітковину, вітаміни групи В.

Суп із морською капустою

Цей легкий овочевий суп готують на бульйоні доходжу з:

  • Морської капусти
  • Тофу
  • Яєць
  • Овочів

Багатий на йод, кальцій, залізо та вітамін С. Зміцнює імунітет вагітної та дитини.

Кімчі

Ферментована гостра капуста кімчі — візитна картка Кореї. Її види:

  • Кімчі з китайської капусти
  • Редискове кімчі
  • Кімчі з огірків
  • Кімчі з часнику

Кімчі містить вітаміни, мінерали, підвищує апетит та травлення.

Ттокпоккі

М’які пиріжки з рисового тіста ттокпоккі начиняють:

  • Кімчі та зеленню
  • Морепродуктами
  • Сиром
  • М’ясом

Вони містять вуглеводи, білки та вітаміни. Їх їдять з бульйоном.

Омлет чон

Корейський омлет чон готують з додаванням:

  • Овочів
  • Зелені
  • Сиру
  • Креветок

Він багатий на білки, вітаміни A, E, K та фолієву кислоту.

Мідії на пару

Поживні молюски готують:

  • На пару
  • Тушковані
  • З овочами і зеленню

Мідії містять цинк, залізо, йод, Омега-3. Корисні для розвитку дитини.

Рисовий пудинг

Солодкий рисовий пудинг чапсаль містить:

Болі у животі під час вагітності

  • Липкого рису
  • Солодкої картоплі
  • Каштанів або даток
  • Родзинок

Має високу калорійність, забезпечує енергією.

Фруктові салати

У Кореї популярні фруктові салати:

  • Ківі з ягодами
  • Груша з имбирним сиропом
  • Апельсини з м’ятою

Фрукти — чудове джерело вітамінів та антиоксидантів для майбутньої мами.

Ось такий мій Топ-10 смачних і корисних страв корейської кухні, ідеальних для харчування вагітних жінок. Вони надають сил, насичують всіма необхідними речовинами як маму, так і дитину та радують своїм неповторним смаком. Спробуйте ці страви і будьте здорові!