Склянка апельсинового чи грейпфрутового соку, вичавленого прямо на очах клієнта, створює у відвідувача відчуття особливої турботи. У багатьох кафе та барах саме ручний прес для цитрусових стає ідеальним рішенням. Зумовлено це тим, що він дуже простий у використанні, довговічний і працює без електрики. Прилад відмінно виконує свої функції. Головне – відповідально підійти до його вибору.
Чому ручний прес актуальний для HoReCa?
У невеликих кав’ярнях або ресторанах часто немає потреби у великих електричних соковитискачах. Ручний професійний прес для віджиму цитрусових дає змогу швидко приготувати кілька порцій фрешу. Він не займає багато місця на барній стійці, тому що відрізняється компактними розмірами. До того ж прилад не створює шуму, завдяки чому дуже зручний в експлуатації.
Конструкція та принцип роботи
Більшість моделей мають важільний механізм. Принцип їх дії доволі простий. Щоб отримати склянку фрешу, достатньо покласти половинку цитрусового плоду на конус та опустити ручку. Завдяки силі важеля тиск стає максимально рівномірним. Водночас кількість віджатого соку значно більша, ніж під час використання побутових пластикових соковитискачів.
Є також моделі з рейковим механізмом. У них передбачена система зубчастих рейок. Вона дає змогу вичавлювати навіть великі та щільні плоди без значних фізичних зусиль. Такі преси зручні для тих закладів, де персонал відтискає велику кількість соку протягом дня. При їх використанні навантаження на руки мінімальне. Водночас ефективність максимально висока.
На що звернути увагу під час вибору?
Ручна соковижималка для цитрусових має відповідати певним вимогам. Особливо в тому випадку, якщо вона використовується в закладах громадського харчування. Під час її вибору враховуються такі критерії:
- Матеріал корпусу. Краще за все надати перевагу виробам із чавуну чи нержавіючої сталі. Вони витримують щоденне навантаження та відрізняються стійкістю до корозії.
- Стійкість. Важка основа та гумові ніжки забезпечують надійне кріплення преса на поверхні.
- Розмір конуса. Він має підходити для плодів різного розміру. Універсальний конус економить час і дає змогу працювати з будь-яким замовленням.
- Зручність важеля. Довга ручка з м’якою накладкою зменшує навантаження на руки. Вкрай важливо, щоб вона була ергономічної форми.
Окрім того, соковитискач для цитрусових не має викликати складнощів у догляді. Знімні частини повинні легко митися. В ідеалі вони мають підходити для миття в посудомийній машині. Це суттєво скорочує час на прибирання після зміни.
Професійний прес відрізняється надійністю та простотою експлуатації. Придбати його можна в інтернет-магазині Gastro24. На сайті компанії можна знайти різні моделі соковитискачів перевірених брендів. Вам вдасться з легкістю підібрати оптимальний варіант з урахуванням індивідуальних потреб. А якщо виникнуть складнощі, менеджери завжди прийдуть на допомогу та підкажуть, яке обладнання підійде саме вам.